• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnový guláš se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnový guláš se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 6
      stroužek česnek posekaný
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks pálivá paprika nakrájená na kostky, bez semen
    • 4
      ks brambory velké, oloupané, nakrájené na kostky
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer nakrájený na kostky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 400
      g cizrna vařená nebo konzervovaná
    • 1
      lžíce majoránka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zelená nať na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
3
K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
4
Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Výtečný cizrnový krém

Výtečný cizrnový krém

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 23. 11. 2013 16:15

    Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:39

    Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 15:11

    Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 12:11

    Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

  • Radka Zálabová | 27. 1. 2008 16:18

    Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

  • MartinV | 1. 2. 2007 10:07

    Pokud máte čas zkuste cizrnu naklíčit, v pokojové tepltě za 2-3 dny má klíčky délky jako samotné zrno. Pak se vaří rychle a zvýší se i obsah cenných látek. Rozmixovaná nebo pomletá (i s cibulí a česnekem při vaření) je výborný základ pomazánek, stačí přidat celer, mrkev, pórek, kari nebo adžiku, případně hrubě strouhaný sýr, kečup, kysanou smetanu, zbytek něčeho z lednice :-), prostě experimentovat.

  • Anonym | 31. 1. 2007 22:17

    Šárko: Cizrnu můžete přidat i do guláše z masa, nebo do salátu z čerstvé zeleniny s olivovým olejem a citronovou šťávou (připomíná mi chutí pečené kaštany), nebo ji můžete trochu (vařené) přimlít do masových karbanátek, nebo z ní můžete udělat polévku (jako hrachovku). Nevaří se dlouho, jen o málo déle než čočka, ale je lépe ji předem namočit, aspoň na hodinku, dvě, aby nasákla vodu. Při vaření cizrny (stejně jako u jiných luštěnin) přidávám do hrnce cibuli a česnek, které po uvaření vyhodím.

  • Šárka | 31. 1. 2007 17:00

    děkuji

  • Jana Povolná | 31. 1. 2007 16:53

    My máme nejraději Cizrnu po Valašsku a cizrnu si večer (když zapomenu tak i ráno) namočím do studené vody a pak vařím do změknutí (cizrna má výhodu,že se nerozvaří a nemá takové ty šlupky jako třeba hrách), solím až před dokončením. Zatím chutnalo všem,dokonce i odpůrcům luštěnin...cizrna chutná trochu po oříškách.

  • Katka Altmanová | 31. 1. 2007 16:03

    Dělám cizrnové karbanátky-jsou i zde vložené a na ně cizrnu máčím několik dní dopředu. Třeba 4dni-každý den měním vodu. I vám může naklíčit-to není na závadu. Na karbanátky se vůbec nevaří. To je vše čím mohu poradit.

  • Šárka | 30. 1. 2007 08:48

    Cizrnu mám již dlouho koupenou a nevím, co s ní.Je v suchém stavu,jako hrách,čočka.Můžete mi, prosím poradit, jak jí dlouho vařit? Ve studené vodě,někde jsem četla, že se má namočit a pak uvařit.Děkuji za radu.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:45

    Cizrnu můžu s čímkoliv, podobný mišmaš dělám taky, ale s paprikou a rajčetem místo mrkve.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z luštěnin Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cizrna Drcený kmín Majoránka Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Zelená nať Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Kokosový dort

Kokosový dort

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

53
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
50
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
45
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
41
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
33
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Cizrnovo-žampionové placičky -…
Cizrnový chlebíček
Cizrnový chlebíček
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact