• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnové karí se špenátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající bezmasý indický pokrm z cizrny, kokosového mléka, špenátových listů, ochucený kari pastou, česnekem, zázvorem a rajčatovým protlakem, podávaný s jasmínovou rýží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor 5 cm
    • 1
      lžíce kokosový olej
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 600
      g cizrna uvařená
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      hrst listový špenát
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • sůl
    • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor na drobné kostičky. V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek se zázvorem a po chvilce restování i kari pastu a rajčatový protlak. Až se rozvoní, vsypte cizrnu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Základ zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přiveďte k varu a ochuťte limetovou šťávou a solí. Přidejte dvě hrsti špenátu, a jakmile zavadne, odstavte pánev z plotny. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Karí podávejte s jasmínovou rýží.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé vegetariánské karí

Rychlé vegetariánské karí

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Cizrna FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jasmínová rýže Kokosové mléko Kokosový olej Koriandr Limetková šťáva Listový špenát Rajský protlak Sůl Thajská červená kari pasta Zázvor Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

172
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové karbanátky s mrkví a sýrem
Cizrnové kari
Cizrnové kari
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
  • Recepty.cz
  • Cizrnové karí se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact