• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob II.
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na italský způsob II.

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na italský způsob II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna v suchem stavu
    • 500
      g špenát cerstvy nebo mrazeny
    • 5
      ks ančovičky (sardelky)
    • 2
      stroužek česnek
    • petrželka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny nesléváme. V hrnci zahřejeme trochu oleje, přidáme oloupaný česnek a necháme osmahnout. Odstraníme česnek a přisypeme pokrájenou petrželku, přidáme cizrnu i s vývarem (vývaru jen takové množství, aby cizrna byla témeř ponořená), přivedeme k varu a přidáme špenát. Pokud máme špenát čerstvý, necháme jej předem spařit v trošce vody (dokud nezmenší objem), špenát mražený přidáme rovnou k cizrně. Taktéž přidáme ančovičky, přivedeme k varu a vaříme zhruba 30 minut. Můžeme dosolit (se solí opatrně, ančovičky jsou již slané), promícháme, necháme chvíli stát a podáváme. Můžeme přidat petrželku, pálivou papriku nebo trochu panenského olivového oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Houby na italský způsob

Houby na italský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 21. 7. 2014 20:02

    Výborné. Sice jsem si recept trošku upravila al děkuji za inspiraci. Jsem vegetarián a i když to asi bude pro některé překvapení, tak ryba opravdu není zelenina ani ovoce, proti jsem ančovičky vyměnila za nivua přidala osmahlou cibulku a musim říct že jsme si doma pošmákli. <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Cizrna
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Česnek Cizrna Olivový olej Petrželka Špenát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
20
Zapékané jahody
Zapékané jahody

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact