• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 125
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      ks citron 1-2 kusy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice
  • Krém:
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g měkký tvaroh
    • citron na ozdobu
    • 200
      ml smetana 33%
    • limetka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Cukr, pudink a prášek do pečiva důkladně promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z citronů (máte-li chemicky neošetřené, můžete použít i trochu nastrouhané kůry). Nakonec přidejte tvaroh a vajíčka a vše spojte, pro jemnější konzistenci můžete směs prošlehat ručním šlehačem.
2
Dortovou formu vyložte zespodu papírem a boky vymažte a vysypejte moukou. Připravenou směs nalijte do formy, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Koláč nabude na objemu, ale nelekněte se, že po zchladnutí zase spadne. Z formy ho vyjměte až po vychladnutí a ozdobte krémem z ušlehané smetany, tvarohu a cukru a plátky citronu a limetky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 3. 12. 2014 01:35

    Bych rekla, ze se tam mysli 2 sacky, jako prasek... Jinak by tam bylo napsane " uvařte puding". zkusim to z prasku, co to udela ;-)

  • Tereza | 29. 11. 2014 21:51

    Tak to by mě teda zajímalo, jestli jsem ten puding měla nejdříve uvařit, nebo jen jako prášek přisypat k ostatním ingrediencím. Já ho teda uvařila a nevzešlo z toho nic dobrého! :(

  • Anonymous | 20. 7. 2014 20:34

    2ks citrón 2ks limetka 2ks pomaranč 2ks grep a hotovo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Limetka Máslo Měkký tvaroh Prášek do pečiva Smetana Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

99
Salát z buřtů
Salát z buřtů
91
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
78
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
77
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
64
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Citronový dort s třešněmi
Citronový dort s třešněmi
Citronový chlebíček s borůvkami
Citronový chlebíček s borůvkami
Citronový chlebíček s mandlemi
Citronový chlebíček s mandlemi
Citrónový koláč po anglicku
Citrónový koláč po anglicku
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový krém
Citronový krém
  • Recepty.cz
  • Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact