• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Napište svůj komentář k receptu

Citronové těstoviny s hráškem a lososem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Krátce opečené filety z lososa, podávané s nudlemi tagliatelle, promíchanými s krátce podušeným hráškem a listy špenátu, ovoněnými citronem, mátou a dochucenými růžovým pepřem, chutnají prostě božsky.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g losos
    • olivový olej
    • 300
      g tagliatelle
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst baby špenát
    • 200
      g mražený hrášek povolený
    • 1
      ks citron šťáva a kůra + k podávání
    • 1
      hrst máta lístky
    • růžový pepř k podávání
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl uvnitř zůstat růžový. Porce ryby přendejte na talíř a zakryjte je alobalem, aby zůstaly v teple.
2
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V čisté velké pánvi zpěňte na 2 lžících oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte špenát a nechte ho zavadnout. Nakonec vložte povolený hrášek, osolte a opepřete. Do pánve nalijte naběračku vody z těstovin a nechte tekutinu zredukovat na krémovou konzistenci. Poté přidejte citronovou kůru a šťávu, dobře promíchejte a odstavte.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Těstoviny promíchejte se zeleninou. Nandejte na talíře, přidejte lososa a dochuťte lístky máty, růžovým pepřem, pár kapkami olivového oleje a citronové šťávy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Těstoviny s lososem na citronu

Těstoviny s lososem na citronu

Losos s hráškem

Losos s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Cibule Citron Losos Máta Mražený hrášek Olivový olej Pepř drcený Růžový pepř Sůl Tagliatelle

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Kokosová očka

Kokosová očka

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

96
2x šunková pěna (pomazánka)
2x šunková pěna …
88
2x křenová omáčka se smetanou
2x křenová omáčka se…
82
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
45
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím…
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Citronové řezy-máslové a výtečné
Citronové řezy-máslové a výtečné
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny
Citronové tyčinky
Citronové tyčinky
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-cuketová bábovka
  • Recepty.cz
  • Citronové těstoviny s hráškem a lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact