• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek cukr krupice
    • 2
      kelímek polohrubá mouka
    • 200
      g tuk
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 4
      ks bílek
    • 2
      kelímek cukr krupice
    • 1
      dl voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Do našlehané hmoty přidáme smetanu a mouku prosátou se sodou a kakaem. 2 plechy si vyložíme pečícím papírem, lžící klademe na plech hromádky a postupně je rozmazáváme nožem tak, abychom pokryli těstem celé dva plechy. Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch na 150 °C asi 8 min.), až se nelepí. Necháme vychladnout.
2
Pak je třeba uvařit sníh. Buď klasicky šleháme bílky nad párou nebo si to zjednodušíme: do kastolku se silnějším dnem dáme vařit cukr s vodou a vaříme tak dlouho, až se svaří asi na polovinu objemu (asi 15 min).
3
Mezitím vyšleháme bílky na tuhý sníh a tenkým pramínkem do něj přilejeme horký rozvařený cukr. Na hrubším struhadle nastrouháme celý citron včetně kůry, šťávy, bílé dužiny, prostě celý, jen vyndáme pecičky.
4
Citron přimícháme do sněhu. Nádivku namažeme na jednu placku, ale trochu si necháme na ozdobu. Zakryjeme druhou plackou, stáhneme z ní papír, potřeme zbytkem nádivky. Můžeme pocákat čokoládou, nebo posypat sekanými ořechy. Necháme alespoň 3 hodiny proležet.Řezy jsou velmi osvěžující a překvapí vás, že nejsou kyselé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort, jaký jste ještě neviděli

Dort, jaký jste ještě neviděli

Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!

Vánoční perníčky, ještě jednodušší…

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 23. 8. 2007 12:32

    Megi, té bílé dužiny jste se opravdu nemusela bát, není to hořké. Někomu v tom spíš na jazyku vadí ta kůra. Vyzkoušejte si to příště komplet!

  • Megi | 22. 8. 2007 17:35

    Tak právě jsem je dopekla.Nechtělo se mi čekat až se uleží tak jsem kousek ochutnala a musím říct že je to paráda!!!!!!Piškot je krásně měkkoučký, nadýchaný a ta citronová chuť je tam prtostě boží.Jen jsem tam nedala tu bílou slupku-bála jsem se že bude hořká a tak jsem tam nastrouhala jen kůru a dužinu.Chválím tento recept a vřele doporučuji.Je to bomba.

  • Marie L. | 25. 6. 2007 14:28

    Místo citronu jsem použila -Tang inspirována receptem Růžová tanga. Bylo to vynikající, dala jsem jen půl balíčku pomerančového a sníh jsem šlehala v páře spolu s cukrem. Bylo to celkem rychlé,jen jsem nevěděla, kdy už má být ten sníh uvařený. Byl krásně žlouťoučký a do těsta se nevpil, zůstal krásně jako krém a nikdo nepoznal, že není máslový.

  • Marika | 10. 6. 2007 20:41

    Včera som piekla, robilo sa mi to veľmi dobre, aj cesto, aj sneh, hoci som prvýkrát šľahala nad parou. Pena bola veľmi chutná, príjemne kyselkavá. Výsledok ma však sklamal. Chyba bola asi v tom, že som dlho piekla. Mám elektrickú rúru, stále sa mi to zdalo nedopečené, nakoniec som každé cesto piekla 30 min. na 180. Zrejme sa to veľmi vysušilo, pena vôbec nevsiakla /nechala som stáť v chladničke do druhého dňa/, pri krájaní sa pena vytláča, cesto je tuhé. Ale urobím ešte druhý pokus a budem kratšie piecť.

  • alena strejčková | 22. 5. 2007 07:57

    S těstem a s náplní jsem neměla žadnou potíž,jen mě trochu vadila nahořklá příchuť náplně(nastrouhaná kůra),rodině jsem namluvila,že tam je též grep.Příště použiju pečlivě oloupaný citron-možná i dva a nebude to mít chybičku.Jinak musím jen pochválit:jednoduché,rychlé.těsto nadýchané. Super!

  • Hela - | 21. 5. 2007 15:25

    V receptu píšu ...buď klasicky šleháme bílky nad párou, nebo...Ona je ta potíž správně svařit cukr. Dobře je to popsáno ve zdejším receptu Maminčiny kremrole. Pokud se vám nechce sníh vařit, můžete jen sníh ušlehat do husta, přidat cukr a citron. Stejně se ho většina vsákne, ale nahoře na ozdobení vypadá ten vařený sníh trochu lépě. Ale ono záleží jaká používáte vejce, čím povrch zdobíte atd.

  • Gábina H | 21. 5. 2007 09:44

    Pekla jsem řezy na sobotu z poloviční dávky. Těsto mi přišlo dost husté, tak jsem přidala trochu mléka. Vařila jsem ten cukrový sirup, ale asi jsem neodhadla správnou hustoto sirupu, takže jsem z toho měla tvrdou cukrovou hmotu, kterou jsme musela znovu naředit horkou vodou a počkat, až se krystalky zase rozpustí. Po přimíchání do sněhu jsem ještě chvíli společně šlehala, ale měla jsem hmotnu dost řídkou. Natřela jsem jednu placku polovinou hmoty, přiklopila druhou plackou a dala zbytek náplně nahoru. Nechali jsme uležet do neděle v lednici. ráno jsme měli k snídani, mně to chutnalo, prostřední vrstva náplně se téměř celá vsákla do piškotu, takže řezy byly příjemně nasáklé citronovou chutí.Paní Heleno, jak hustý má správně ten sníh být? Myslíte, že by bylo lepší to šlehat na páře?

  • Helena Štolbová | 17. 5. 2007 13:06

    Mixovat ne! Prostě nastrouhat jako jablko. Zvláštnost tohoto moučníku spočívá v těch kousíčcích citronu. Prostě jíte, máte něco dobrého na jazyku, něco vám to připomíná ale nevíte co to je.

  • Anonym | 17. 5. 2007 06:32

    Co ten citron prostě rozmixovat?

  • Helena Štolbová | 16. 5. 2007 18:13

    Pokud vás děsí kůra z citronu, tak ji nejdříve na jemném struhadle ostrouhejte a pak strouhejte ten zbytek a smíchejte. Má to pak tu nevýhodu, že bez kůry to bude dost asi měkké a bude se to špatně strouhat. A je to zbytečné, dokud jsem to neochutnala tak jsem tomu taky nevěřila a myslela si, že pořád budu něco muset plivat. Pokud je vaše nedůvěra velká, zkuste řezy z poloviční dávky. Co se týče sody, taky jí normálně nepoužívám ale v tomto receptu jsem prdopeč ještě nezkoušela.

  • sísa | 16. 5. 2007 12:26

    Citron jsem nikdy nestrouhala. Nevadí v tom sněhu šupky z citronu? Taky ta kůra mě děsí.

  • Lída | 16. 5. 2007 11:19

    Vypadá to moc dobře. O víkendu se na to vrhnu. Akorát místo sody použiji klasiku - prdopeč

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Jedlá soda Kakao Polohrubá mouka Tuk Voda Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

42
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Placičky z bramborové kaše
Placičky z bramborové…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Bydlení transgender miss Martiny Sobkové: Byt přizpůsobila kočkám!

Bydlení transgender miss Martiny Sobkové: Byt přizpůsobila kočkám!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact