• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Citrónová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Citrónová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citrónová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml mléko nebo voda
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g tuk rozpuštěný, Zlatá Hana nebo Hera,..
    • 1
      ks citronová kůra z
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 100
      g špaldová mouka
    • 470
      g polohrubá mouka 450-470 g podle její vlhkosti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrst kandované ovoce nebo citronát

Postup přípravy receptu

1
Do nádoby z pekárničky vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, špetku soli, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěný tuk, citrónovou šťávu a kůru. Polohrubou mouku smícháme se špaldovou a vsypeme na tekutou část. Pak přidáme prášek do pečiva. Zapneme program DORT (pekárna ETA), po zaznění zvukového signálu vsypeme kandované ovoce nebo citronát. Necháme doběhnout program, vyzkoušíme špejlí, zda je moučník upečený. Případně nastavíme ještě deset minut (nebo i více) programu PEČENÍ. Formu vytáhneme z pekárny a chvíli necháme chladnout. Poté vyklopíme bábovku na mřížku k dochladnutí. Poléváme citrónovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JITKA | 19. 6. 2011 18:11

    dá se špaldova mouka nahradit něčim jiným když ji nemám?

  • Jiťa | 1. 3. 2008 16:35

    Myslíte, že se mně vejde toto množství (55 - 57 dkg mouky+20 dkg cukru!) i do větší bábovkové formy, když chci tuto bábovku zkusit udělat klasickým způsobem bez použití pekárny? Bábovka tvaru cihly se mi moc nelíbí :-(. Nezkoušel už někdo? Dík.

  • Ketty | 26. 2. 2008 21:55

    Právě jsem bábovku ochutnala, je moc dobrá i bez polevy, dopékala jsem ji ještě 40 minut, ale stálo to za to :) Chutná jako citrónová babeta, která se kupuje v obchodě. Doporučuju

  • Hospodyňka | 13. 2. 2008 12:38

    I já jsem dopékala, ale jen takových 10-15 minut. Bábovka je chuťově dobrá, konzistencí je taková hutná. Jemná, ale hutná. Pro větší nadýchanost by bylo možná lepší dát prášek do pečiva až těsně před pečením? Dávám stejně 1, protože ta "hutnost" není vlastně na škodu.

  • Eva Fišerová | 9. 3. 2007 22:12

    Kolegyně nám donesla na ochutnání tuto citronovou bábovku. byla vynikající. Nic jiného pečeného od ní již nechceme.

  • Martina N | 7. 1. 2007 20:41

    Skúšala som, nebolo to na chuť zlé. Ale musela som to dopekať ešte skoro 1 hod. 20 minút a aj potom som mala pocit, že ešte som mohla 10 minút pridať.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kandované ovoce Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Marokánky

Marokánky

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

43
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
32
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
25
Lasagne
Lasagne

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Citrónová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact