• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Císařská kýta
Napište svůj komentář k receptu

Císařská kýta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Císařská kýta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 700
      g telecí kýta
    • 1
      ks citron (kůra i šťáva)
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 300
      ml bílé víno (kvalitní)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 60
      g vepřová šunka (plátky)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Celý sval masa opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Potřete solí, posypte lžičkou jemně pokrájené citronové kůry a nechte asi 20 minut odležet. Troubu předehřejte na 180 °C. Odleželou kýtu potřete rozpuštěným máslem, dejte do pekáčku vymazaného máslem, přidejte pokrájenou cibuli a dejte péct. Když se maso a cibule začnou zabarvovat, snižte teplotu na 165 °C a podlijte trochou vína. Když je maso zpola pečené, přilijte zbytek vína. Z mouky a zbylého másla připravte světlounkou jíšku. Odstavte ji, rozmíchejte se 100 ml studené vody, přimíchejte zakysanou smetanu, lžíci citronové šťávy a vlijte k pečeni. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a společně dopečte doměkka. Maso vyndejte a nechte zakryté alespoň 15 minut dojít. Rozkrájejte ho na plátky, rozdělte na talíře, podlijte omáčkou a posypte šunkou pokrájenou na jemné nudličky. Podávejte s dušenou rýží, kterou můžete obohatit nasucho orestovanými ořechy a bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Citron Hladká mouka Máslo Sůl Telecí kýta Vepřová šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
29
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
28
Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou
Polévka z vepřových…

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské toasty
Cikánské toasty
Cimpr Campr
Cimpr Campr
Císařský trhanec
Císařský trhanec
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Císařská kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact