• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Císařská bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Císařská bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Císařská bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka Nebo polohrubá
    • 200
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 300
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 60
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme pískový cukr. Máslo, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme žloutky, přidáme rum, oříšky, čokoládu a lehce sníh z bílků a mouku.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme pomalu při teplotě asi 150-160 °C. Troubu necháme malinko pootevřenou, aby bábovka při pečení nepraskla. Prochladlou bábovku pocukrujeme.
3
<BR>Množství těsta je na velkou formu, na menší bude stačit poloviční dávka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra H. | 1. 4. 2007 19:56

    Je výborna, sice se peče o něco déle, ale stojí to za to.

  • Hanka Jahodková | 6. 3. 2007 10:18

    Pekla jsem ji přes hodinu a nebyla upečena, navrchu chrumkavá a pod tím padlá a nedopečená, snědl jí pes a prasata. Okrem toho musela jsem jí dat do dvoch forem a ješte z nich vytekala, no fakt úžasné, manžel a mamka ma uěšili, že mne mají jsejnak rádi, snaha byla

  • Anka Vavakova | 26. 11. 2006 23:00

    Trosku som ju vylepsila tak ze som dala menej tuku len 200 g a zamenila som ho za smotanu, tiez som pridala cernice alebo zavarane maliny , mandle a oriesky som vynechala lebo som nemala. Potom napisem ako sa podarila...

  • Lucie B. | 5. 11. 2005 20:54

    Zkusili jsme, je výborná, pečeno hodinu v plynové troubě na sporo. Možná by tam mohla být ještě o pár minut déle...Jinak nemá chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Strouhané ořechy Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Grilované kuře

Grilované kuře

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
44
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
35
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
32
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
29
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Císařská bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact