• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čína ala Šafář
Napište svůj komentář k receptu

Čína ala Šafář

autor: karel.eger
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína ala Šafář
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kuřecí maso
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule větší
    • pórek
    • 1
      balení zeleninová směs orientální, s brokolicí
    • kari
    • vegeta
    • škrobová moučka
    • 1
      svazek česnek
    • sojová omáčka
    • čínské houby možno normální
    • cukr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, dáme na talíř, zalijeme dvěma lžícemi oleje, opepříme, dáme plnou kávovou lžičku Vegety a 2 lžičky kari. Promícháme a necháme asi 1 hod uležet.
2
Na maso přidejte lžíci škrobu, promícháme a zprudka osmažíme asi 5 min na plném ohni na pánvi Wok.
3
Maso vyndáme do mísy a sceďíme přes sítko, ať olej zůstane na pánvi, případně přidáme trochu oleje. Asi 2 min osmažíme cibuli nakrájenou na větší kusy spolu s česnekem na plátky a znovu zceďíme a odložíme k masu.
4
Postupně takto připravíme zvlášť všechny přísady po dobu asi 2 min. Pórek, paprika, zeleninu i houby. Tím zajistíme, že zůstanou zachovány barvy jednotlivých ingrediencí. Nakonec vše vraťíme zpět na pánev a zalijeme směsí 30 ml octa, 1 lžičky cukru, 30 ml sojové omáčky a 1 lžičky škrobu.
5
Určitě oceníte vynikající chuť a krásné barvy.
6
Podáváme se smaženou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí směs ala čína

Kuřecí směs ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kachní prsa ala čína

Kachní prsa ala čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondřej | 25. 2. 2011 10:49

    Včera večer jsem vyzkoušel a bylo to opravdu výborné, musím pochválit autora. Jen bych to nebyl já, kdybych se přesně držel receptu, takže jsem udělal pár úprav. Nemám vegetu, tak jsem maso zakápnul olejem, sojovkou, osolil, opepřil. K zelenině jsem přidal i osmahnuté nakládané cibulky, protože je milujeme a nálevem z nich jsem trochu zředil zálivku. Místo cukru jsem do ní dal lžičku medu. Rýži jsem použil ve varných sáčcích, do vody k ní hodil na větší kusy rozkrájenou malou cibuli a trochu kari. Nevím proč mám takový zvyk něco v receptech pořád měnit :-)). Bylo to výborné, díky za recept.

  • hfcgvfthfg | 22. 2. 2011 13:50

    Je to blivajs

  • hcfhnbfdgnb | 22. 2. 2011 13:48

    Je to hnus

  • hfcgvfthfg | 22. 2. 2011 13:47

    oodpooooooooooooooooooooooooooooooooooor

  • hdkfhmwsd | 22. 2. 2011 13:46

    Je to blivajs

  • sumec | 24. 6. 2007 00:09

    vyborna!, pry! :) Moje prvni jidlo, ktere jsem v zivote uvaril. Pobyvame v Irsku, takze nektere detaily jsem musel poupravit, ale pritelkyne si smakovala (spis ji ale podezrivam, ze to bylo proto, aby me neodradila od dalsich pokusu ;) Kazdopadne recept si schovam, uz jen proto, ze je pro me pamatecni. Diky.

  • Miroslava Jiráková | 28. 1. 2005 11:43

    Čínské nudleProdávají se v supermaketech v oddělení s orientálními potravinami nebo přímo u čínských (vietnamských) prodejců s potravinami. Jsou ve dvojím provedení buď vaječné nebo rýžové. Jsou to dlouhé tenké nudle, rýžové jsou bílé skoro průhledné(někdy se nazývají skleněné).Postup přípravy:Klasicky se uvaří v osolené vodě cca 2 - 4 minuty. Potom již lze podávat buď vařené nebo smažené, na pánvi rozehřejte olej, vložte nudle a krátce osmažte a je hotovo. Jsou ideální právě k jídlům alá čína, indie atd. Nemusí to být vyloženě k masu, ale stačí zelenina, houby apod.

  • Maida | 16. 1. 2005 15:45

    Čína mě nijak nezaujala, to asi dělat nebudu. Ale Kateřino, prosím, co jsou smažené nudle?

  • Kateřina Gruberová | 16. 1. 2005 13:09

    Výborné, jako přílohu doporučuji smažené nudle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Čínské houby Cukr Kari Kuřecí maso Olej Paprika Pórek Škrobová moučka Sojová omáčka Vegeta Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

15
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
13
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
12
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
11
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Čína ala Šafář
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact