• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čína
Napište svůj komentář k receptu

Čína

autor: Aleš Jírek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g maso podle vlastní chuti
    • 2
      ks cibule 1 střední a 1 malá
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sojová omáčka
    • 1
      kostka masox
    • olej
    • sůl
    • pórek
    • paprika
    • 6
      ks hřebíček
    • 2
      hrnek rýže
    • kari nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu důkladně promícháme, aby se každý kousek masa směsí obalil a necháme chvilku odstát.
2
Nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět a necháme ji stranou.
3
Do hrnce dáme dva hrnečky rýže, zalijeme třemi hrnečky vody, dáme odměrku soli, malou oloupanou cibuli a hřebíček (6 ks), pro zbarvení rýže můžeme přidat lžičku kari. Dáme vařit a jak se voda vyvaří, dáme na 20 minut odstát.
4
Do uhlíkové nebo teflonové pánve rozpálíme olej a vložíme maso, mícháme, aby se maso nelepilo k sobě.
5
Když je maso orestované a nelepí se, zalijeme ho asi dvěma hrnečky vlažné vody a důkladně promícháme, vznikne sos, který by neměl být moc hustý, ale spíše řidčí, za občasného míchání dusíme pod poklicí. (Pozor na druh masa, kuřecí je brzo). Můžeme dle uvážení přilít vodu, aby sos nehoustl.
6
Když je maso měkké, přidáme masox a rozmícháme jej v celé pánvi, poté přidáme dvě lžíce sojové omáčky a opět zamícháme a nakonec přidáme zeleninu, aby jenom mírně změkla. Pokud je rýže hotova, vyndáme cibuli a hřebíček a můžeme servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Mončina čína

Mončina čína

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ermanaricus | 28. 4. 2013 16:01

    Měl bych pár drobných úprav, které ještě zlepší už tak dobré jídlo: Sojovka bude s worchesterem K tomu červenou papriku přidáme Můžou být arašídy Ke konci přihodíme mražený hrášek a kukuřici A maso pak hodíme rovnou na tu cibulku, žádné odkládání

  • Nikijaho
    Nikijaho | 21. 11. 2012 12:32

    Jenze nas ani tak nezajima nazev, to je spise slovni obrat, tak neslovickarte a kari je tam kdyby jste si to dobre precetl jen v ryzi, jiste proto ze je chutnejsi!

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 8. 2012 12:00

    Moc dobrá čína i bez Kari, sojovky jsem dala o ty dve lzice mene (protoze uz jsem nemela) a nahradila ji jednou kostkou Masoxu. Nic nebylo znat. Cibuli jsem osmahla a dala stranou, pridala jsem ji nakonec se zeleninou... Výborné.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 8. 2012 11:57

    Opravdu výborné :-)

  • Andrej K. | 13. 1. 2012 19:08

    V zahraničí neexistuje názov jedla "Čína". To je predsa názov štátu, tak isto ako neexistuje názov jedla "Čechy" alebo "Česko". Prečo teda nepoužívate názov tak, ako je to bežné napr. v čínskej restaurácii? Mne to pripadá ponižujúce a teda nevhodné na prípravu a ani na konzumáciu! Čínska kuchyna nepoužíva curry korenie, to je záležitost kuchyne indickej!

  • dnk | 20. 8. 2011 12:52

    *cibuli :-)

  • dnk | 20. 8. 2011 12:50

    Absolutně nechápu ve které fázi mám a kam přidat tu osmaženou, zesklovatělou cibuly?!?!? Mohlo to být lépe rozepsané...

  • mates | 8. 1. 2011 12:42

    du na to!

  • ohnoutik | 2. 1. 2011 12:35

    výborné :)

  • andrej pokorny | 11. 11. 2007 10:45

    eno nuno!

  • Anonym | 21. 10. 2007 18:38

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Anonym | 21. 10. 2007 18:26

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Laduš | 18. 8. 2007 08:32

    No zní to skvěle tak uvidíme jdu si koupit maso a sójovou omáčku :o))

  • Roman Pudil | 5. 8. 2007 07:37

    Skvělá,jen místo vlažné vody jsem tam dal uzený vývar.

  • Roman | 4. 8. 2007 19:27

    Zamlouvá se mi to,tak to zkusím.

  • Anonym | 3. 8. 2007 12:01

    výborný!!!!!!

  • jana | 27. 7. 2007 17:23

    jdu na to ,tak jem zvědavá???dám vědět

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Kari Maso Masox Olej Paprika Pórek Rýže Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

48
Steakový salát à la Caesar
Steakový salát à la…
41
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
29
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Čína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact