• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cibulačka z Provence
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka z Provence

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka z Provence
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      vejce
    • 2
      rohlík
    • máslo
    • 2
      česnek
    • sůl
    • petrželka
    • 1,50
      l drůbeží vývar
    • 50
      g sýr tavený
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžička provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. (Pomůžeme si rozšleháním metlou). Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
2
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Cibulačka s krutonky

Cibulačka s krutonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 4. 2. 2012 12:51

    Právě obědvám a přesto, že mi ujela ruka s pepříkem tak můj 3 letý syn baštil až měl boule za ušima!! a to jen tak něco nesní....a proto velké díky autorovi!!!:-) mňamka

  • masllo | 28. 8. 2011 19:25

    výborná!!! Už jsem ji připravoval několikrát, vyzkoušelo jí už několik mých přátel a vždycky byly pozitivní ohlasy. Bez autorských práv šířím recept úspěšně dál :-)

  • Zdenka Kocmichová | 28. 4. 2010 14:24

    Moc dobrá polévka a recept. Díky, je to za 1.

  • Mata Jureková | 9. 4. 2010 20:06

    Taky moc chutnala... Dávám za jedna:)

  • Eva Hromádka | 16. 5. 2009 12:27

    Právě ji obědvám a musím uznat, že je to dobrota. Příjemná kombinace samých dobrých chutí. Já jsem trošku víc česneková než cibulová, tak mě stejně nejvíce chutnaly ty opečené tousty s česnekem. Ale dohromady fakt bašta.

  • Hedvika Vávrová | 21. 1. 2009 18:17

    Vynikající cibulačka. První, kterou jsem v životě jedla a hned nadchla mě i celou rodinu. Rohlíkové topinečky k tomu opravdu sedí. Rozleženou do druhého dne jsme jí ještě neměli šanci vyzkoušet-vždy hned zmizela. ;-)

  • Martin Z | 30. 10. 2008 11:56

    Je to bezvadny, posmakli jsme si vsichni. Mel jsme malinko obavu z toho vina, ale hodilo to jemny smak, takze za jedna.

  • Martina Vítková | 6. 9. 2008 14:24

    Nejlepší cibulačka o jsem kdy jedla :o)

  • Helena Görnerová | 8. 12. 2007 19:12

    Vařila jsem, uspěla jsem, provněla byt a tak se k ní stále vracíme. Fakt bomba!

  • Jana Čížková | 26. 2. 2007 23:43

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

  • Jana Čížková | 26. 2. 2007 23:42

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Drůbeží vývar Hladká mouka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Provensálské bylinky Rohlík Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
37
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
35
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Cibulačka z Provence
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact