• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
Napište svůj komentář k receptu

Chutney švestkové

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chutney švestkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata nedozrálá
    • 300
      g švestky
    • 100
      g cibule
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1,50
      dl ocet
    • 0,50
      ks zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladu.
2
Hodí se ke grilovaným masům i jako doplněk k masovým jídlům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Cibulové chutney

Cibulové chutney

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otter | 12. 10. 2014 12:56

    ... v 1. várce jsem zapomněla na cukr - i tak je vynikající :) .. a 2. várka je pro zbytek rodiny :)) - jsou schopni si to sníst jako přesnídávku, nebo jen s uvařenými těstovinami ;-) Taky nedávám zelená rajčata (nemám je ráda, nač si zbytečně dodávat solanin - i když v malinkém množství? ), jen dostatečně tvrdá.

  • Gabriela Škodová | 27. 8. 2007 22:50

    Chutney jsem zavařovala loni dle tohoto receptu.Neměla jsem zelená rajčata, použila jsem skoro zralá, ale tvrdá rajčata. I tak se chutney povedlo, je dobré při grilování, k buřtům apod. Skutečně vynikající!!

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:42

    Tento recept se dělává na podzim když nedozrají rajčata.Rajčata musí být zelený.

  • Gábina | 15. 9. 2006 23:14

    Co se stane, když použiji zralá rajčata, jak se změní chutˇ?díky za info.

  • Anonym | 19. 8. 2006 20:17

    Musia to byť zelené rajčiny?

  • Daniela | 18. 8. 2006 09:57

    výborný, pikantni uzasny ke zverine:_) jen jsem misto svestek pouzila povidla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hřebíček Ocet Pepř mletý Rajčata Skořice Sůl Švestky Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Metrový koláč

Metrový koláč

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Kávová poleva

Kávová poleva

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
21
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact