• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Chroustova slaná bublanina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chroustova slaná bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masová směs
    • 2
      ks kuřecí maso řízek nakrájený na nudličky
    • 1
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 1
      červená paprika nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
  • Těsto
    • 15
      lžíce polohrubá mouka
    • 5
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 0,50
      ks sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit tím, že hmota je řídká, utěšujeme se tím, že jsou v tom ty vejce a sýr... Opravdu to ztuhne.
2
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme do zlatova. Chutná jak teplá tak studená, výborná sama o sobě, skvělá k zeleninovým salátům či k pivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Slaná bábovka s fenyklem

Slaná bábovka s fenyklem

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 10. 10. 2005 08:07

    Výborný recept, všem mým strávníkům chutnalo.

  • Radka | 24. 8. 2005 12:21

    Upekla jsem na rodinnou oslavu. Všichni chtěli recept. Jednoduché, rychlé, výsledek výborný. Použila jsem uzené maso a kousek uzeniny. Studené jsem krájela na kostky 2x2 cm, dala kousek rajčete a malinko majolky na ozdobu. Díky za výborný recept. Dávám 1*.

  • Jarka L. | 16. 8. 2005 11:29

    Možná barbarské, ale dobré... ;o)

  • Barbara | 15. 8. 2005 14:48

    S kečupem jsem to jedla taky. Ale přijde mi to dost barbarské... protože to je takové umělé dochucení. Spíš do toho příště zkusím s tím pikatním salámem a uzeným, protože to já ráda...

  • Jarka L. | 15. 8. 2005 12:46

    Barboře: zkusit jako větší jednhubky je dobrý nápad. Jak jsem již psala, bublaninu jsem zkoušela a u nás slavila úspěch. Chutnala téměř jako pizza, ale jemnější. Pekla jsem asi 45 minut dokud povrch nezezlátl. Díky sýru bylo těsto příjemně vláčné. Příště zkusím před podáváním pokapat kečupem.

  • Barbara | 15. 8. 2005 09:44

    Tak já nevím. O víkendu jsem to zkoušela, ale nejsem si jistá, zda to mělo tu správnou konzistenci. Bylo to takové trochu mazlavé. Asi to musím nechat déle v troubě. Nicméně chci to vyzkoušet ještě jednou a pak udělat na narozeniny jako "jednohubky" - tzn. rozkrájet to studené na menší kousky. To by mohlo jít dobře na odbyt...

  • Alojs Ježek | 12. 8. 2005 10:19

    NIC MOC!!!

  • Jarka L. | 9. 8. 2005 14:10

    Musím uznat, že skvělé. Místo kuřecího jsem použila zbytek uzeného masa plus salám - uzenou krkovičku a vepřovou šunku. Skutečně "mňam" jak teplé tak studené. Těstíčko se sýrem krásně vláčné. Určitě budu připravovat i na cesty jako dobrou, skladnou a trvanlivou svačinku.

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:26

    Jee, zapomnela jsem napsat ze jsem pridala i nakrajene rajce:-)))

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:25

    Bezva, meli jsme to na veceri, davam 1:-)

  • Hana | 9. 5. 2005 07:30

    Rychlé a velice chutné! Místo kuřecích řízků jsem použila párky nakrájená na kolečka a v závěru pečení jsem bublaninu posypala nasekanou pažitkou! Díky za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:25

    Kdyz ji pecu v troube, tak ji delam zhruba na tech 180°, obcas pouziji i remosku (tam je tech 150° danych vyrobcem). Odhaduji, ze ji pecu cca tak 30 - 40 minut. Nikdy jsem se neridila casem, spis tim, ze mi krasne zezlatne a okraje jsou lehce nahnedle (pro kontrolu lze pouzit i test spejli). Az ji budu delat priste, zkusim zmerit presne cas. Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 15:50

    Prosim vas, jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Dekuji

  • Anonym | 29. 4. 2005 19:31

    Slana bublanina je chutove vyborna...pouzila jsem neomasteny pecici papir, pekla jsem to 25 minut na 180stupnu ale zdala se mi trosku nedopecena...jak dlouho ji mam pect?

  • Martina | 28. 4. 2005 13:20

    Včera jsem slanou bublaninu vyzkoušela a moc nám chutnala, teplá i studená. Už jsem zařadila mezi oblíbené.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:10

    Veroniko, popadnu jakykoliv tuk (napr. maslo, sadlo, proste co je po ruce), vymazu a vysypu polohrubou moukou. Mozna existuje i lepsi varianta (v teflonu ci silikonu upecete urcite i bez vymazani - tam by se ten syr nemel moc lepit), ale ja pouzivam tuto. Pile

  • Veronika | 23. 4. 2005 13:23

    Chci se jen zeptat,čím nejlépe vymazat a vysypat pekáč. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kari Kuřecí maso Máslo Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

91
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact