• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chrousti
Napište svůj komentář k receptu

Chrousti

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chrousti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 200
      g ořechy
    • ořechová jádra na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem šleháme do pěny (nejlépe ve šlehači), přidáme mleté ořechy a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí lžičky malé hromádky, do kterých vmáčkneme 1/4 ořechového jádra a pečeme v mírné troubě dozlatova. Necháme několik dní proležet a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaní chrousti

Zapékaní chrousti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 17. 12. 2008 22:59

    VYBORNE! dosly orechy a tak jsem tam dala liskace a hotove chrousty jsem polila cik-cak cokoladou.Hmmmmm....1 !!!

  • Olga . | 13. 12. 2008 16:45

    Živého chrousta jsem neviděl ani nepamatuji, ale tito, zdá se, také vánoc nedožijí... :-))

  • H. Hospodyňka | 13. 12. 2008 14:10

    Recept paní Vencové opět nezklamal. Výborné a křehoučké cukroví bez mouky a bez tuku. A taky je bleskurychle hotové. Pokusím se poslat foto

  • PAVLINKA | 10. 1. 2007 07:21

    Neni to spis vanocni cukrovi?Určite by to bylo na vanoce moc dobre,i s tim uleženim.

  • Fleur | 21. 12. 2006 21:29

    Také jsem receptem nadšena, velmi nám chutnají a jsou hodně rychlé a nemusejí se péci tak opatrně a dlouho, jako kdyby byly jen z bílků a ořechů. Jednička!

  • Kamila | 21. 12. 2006 14:09

    Dělám z trojité dávky a ještě je to málo, výborný recept

  • Anonym | 21. 2. 2006 22:56

    Moc dobré, udělala jsem ze zbylých ořechů od Vánoc, příště budu dělat jako vánoční cukroví

  • Alis | 31. 10. 2004 13:01

    Vejce se dávají celá, neoddělují se bílky od žloutků

  • Sabina | 30. 10. 2004 16:58

    Ty vejce se tam davaji cele nebo jen zloutky?Diky

  • Alis | 26. 9. 2004 09:55

    Nechala jsem se zlákat na tento recept. Pečivo je to moc dobré, vychladlé chrousty jsem slepovala vysokou vrstvou šlehačky a posypala kakaem. Po mírném proležení v chladu výborné!!!!!!!!!!!

  • Vlasta Vencová | 23. 9. 2004 19:13

    Kájo, tohle pečivo bych Vám nedoporučovala zmrazovat. Při rozmrazování dost změkne a zvlhne. Vánoční nebo jiné drobné pečivo běžně zmrazuji, ale to se jedná spíš o linecké, sušenky, rohlíčky, košíčky apod, ale tohle se podobá více sněhovému pečivu, které mražením ztrácí na kvalitě. Doporučuji po upečení nechat vychladnout a uložit do porcelánové nebo kameninové nádoby nebo plechové krabice, dobře zavřít a vydrží dobré až měsíc.

  • Kája | 21. 9. 2004 19:42

    Další pokrok a úspěch v mém vaření podle internetu, u všech měl tento recept úspěch. Už jsem ho dělala 3 x z loňských ořechů. Mám však dotaz, menohlo by se pečivo po upečení zmrazit, nebo se na to tenhle druh nehodí. Poradí mi někdo???

  • Anonym | 10. 8. 2004 19:14

    Výborné měla jsem v mrazáku ořechy od vánoc,tak jsem recept vyzkoušela, moc nám chutnalo a ještě lepší jsou slepené šlehačkou, budu určitě dělat jako vánoční cukroví

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ořechová jádra Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Sušenky

Sušenky

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

52
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
21
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
13
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
12
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chropyňské závitky
Chropyňské závitky
Chřest na másle
Chřest na másle
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a…
  • Recepty.cz
  • Chrousti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact