• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chropyňské závitky
Napište svůj komentář k receptu

Chropyňské závitky

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chropyňské závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      plátek vepřová kýta
    • 1
      sklenice zelí v sladkokyselém nálevu
    • 150
      g anglická slanina
    • cibule
    • masox
    • olej
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem. Zelí překrojíme. Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a trochu překrojeného zelí. Plátky svineme a převážeme nití.
2
Cibuli a zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme závitky, které osmažíme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení závitky obracíme, podléváme vodou nebo vývarem. Měkké závitky vyjmeme. Do šťávy přidáme zbytek překrojeného zelí, podlijeme vodou a ještě chvíli dusíme. Zahustíme moukou případně ještě podlijeme vývarem. Závitky vrátíme do šťávy prohřát.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobina | 9. 3. 2011 22:36

    Jasně a ještě jste vytvořila několik nicků, kterýma si to chválíte pořád dokola :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:26

    Hodnotit recept sobě systém ani neumožňuje. V době hodnocení byl přiřazen pod autorem Recepty. Na moji žádost o přiřazení editoři nereagovali, tak proč bych neohodnotila recept, který jsem vložila, uvařila a ještě vyfotila ;-) ;-) ;-)

  • Bobina | 14. 2. 2011 17:35

    :-D Přece si nebudete hanit vlastní recept :-D

  • Eva1 | 20. 10. 2010 23:04

    Dobrý recept.

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 09:10

    Díky za pochvalu. U nás je tohle jídlo moc oblíbené.

  • Kamil Krybus | 1. 11. 2007 19:03

    Pěkný a vděčný recept. Do náplně možno přidat šunku, klobásu, jablko, náplň okořenit jalovcem, do šťávy přidat divoké koření nebo rajský protlak, jako přílohu i bramborový knedlík, no prostě super!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Masox Olej Pepř mletý Sůl Vepřová kýta Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Pohankový salát

Pohankový salát

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

138
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
58
Plněný hermelín na grilu
Plněný hermelín na grilu
46
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
34
Gratinované brambory
Gratinované brambory
25
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

Další doporučené recepty:

Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chrousti
Chrousti
Chřest na másle
Chřest na másle
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Chropyňské závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact