• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chřest zapečený s tymiánem
Napište svůj komentář k receptu

Chřest zapečený s tymiánem

autor: magazinka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřest zapečený s tymiánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks česnek
    • 12
      ks chřest
    • 2
      lžička olivový olej
    • 0,50
      lžička tymián (Sušený)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 200 °C. Výhonky chřestu omyjeme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2 cm).Vložíme chřest do pekáčku, spolu s napůlenými stroužky česneku, pokapeme olivovým olejem, zaprášíme tymiánem, solí a čerstvě pomletým pepřem. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, po deseti minutách chřest v pekáčku otočíme. Po patnácti minutách můžeme přidat jemně nastrouhaný sýr (nejlépe parmesan). Výborně jako příloha k masu, rýži, bramborám či jako dietní strava - 4 výhonky chřestu mají 14 kalorií.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený hermelín s tymiánem

Pečený hermelín s tymiánem

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 31. 7. 2016 14:18

    Dobré, jednoduché, chválím!

  • Lada P. | 29. 8. 2011 18:47

    Vyzkoušela jsem to ze zeleného i z bílého chřestu. Obě varianty úžasný. Jen pro rychlejší úpravu a konzumaci jsem chřest nakrájela rovnou na špalíčky a česnek na plátky. Jím samotné bez masa, rovnou z pekáčku. Mňamka.

  • evelina | 23. 1. 2008 13:58

    Moc dobre. Nikdy predtim me nenapadlo kombinovat chrest s tymianem a dopadlo to vytecne.

  • barunka:) | 20. 4. 2007 16:58

    wýborný:)

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2005 13:44

    Sice tohle nesouvisí s receptem, ale ... výtečné se píše s tvrdým y.

  • dominika hjkotrdovha | 31. 5. 2005 13:39

    dobré je za 3ale já dávám za 1*vítečné.není co dodat .

  • Anonym | 31. 5. 2005 10:19

    Dneska si to uvařím a pak napíšu, jaké to bylo.

  • anonym | 28. 5. 2005 18:50

    Vítečné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Marek | 23. 5. 2005 17:57

    Ted se o to budu pokouset snad to vyjde.....:-)

  • Helča | 12. 3. 2004 09:04

    No........ dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chřest Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Fofr perník

Fofr perník

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

33
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
19
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
18
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Chřest zapečený s tymiánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact