• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Napište svůj komentář k receptu

Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rychlá chuťovka, na které si pochutná každý. Chřest se šunkou, vejcem a bylinkovým máslem se hodí jako lehká, ale výživná večeře. Díky tomu, že si vše můžete připravit předem, je to ideální pokrm i pro návštěvu.

Suroviny

1 porce
    • 5
      ks bílý chřest
    • 3
      plátek šunka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst bylinky petržel nebo medvědí česnek
    • 70
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte a oloupejte chřest. Do hrnce dejte vařit vodu na chřest, osolte ji a zakápněte bílým vínem. Až se voda začne vařit přidejte chřest. Vařte cca 10 minut do křupava.
2
TIP: Chřest můžete vařit dopředu a pak ho rychle zchladit ve studené vodě.
3
Ve druhém hrnci dejte vařit vodu na vajíčka. Jakmile voda vře, vložte do ní 3 střední vejce a vařte 7 – 8 minut podle velikosti vajíčka. Poté je vložte na pár minut do studené vody a následně oloupejte.

RADA: Sledujte VIDEO, jak připravit domácí vajíčkovou pomazánku.

4
Nadrobno nakrájejte petržel nebo medvědí česnek a připravte si pánev a plátky šunky.
5
Na rozehřáté pánvi rozpusťte máslo, přidejte petržel nebo medvědí česnek, plátky šunky a chřest. Vše lehce orestujte. Opepřete a servírujte s vejcem, zalité bylinkovou omáčkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Chřestová polévka

Chřestová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest Bylinky Máslo Pepř mletý Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

121
Kuřecí prsa s pomeranči
Kuřecí prsa s pomeranči
102
Tatarský biftek
Tatarský biftek
57
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
37
Vepřové kotlety se špekáčkem
Vepřové kotlety se…
36
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Největší šok Slavíků: Poražený Ztracený! Kdo mu vyfoukl zlato?

Největší šok Slavíků: Poražený Ztracený! Kdo mu vyfoukl zlato?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Další doporučené recepty:

Chrousti
Chrousti
Chřest na másle
Chřest na másle
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným…
Chřest s marinovaným lososem
Chřest s marinovaným lososem
Chřest smažený v trojobalu
Chřest smažený v trojobalu
  • Recepty.cz
  • Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact