• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
Napište svůj komentář k receptu

Chorvatský Ajvar

autor: ChanovickyPepino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorvatský Ajvar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks baklažán velké (vejčité fialové)
    • 6
      ks pepř mletý červený nebo zelený
    • sůl
    • 1
      ks česnek menší
    • 3
      ks hřebíček 2-3
    • 1
      citronová šťáva
    • 0,50
      šálek olej nejlépe panenský olivový
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou). Ještě teplé včetně koření nasekáme na jemno (nejlépe robotem). Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a přimícháme utřený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přimícháme olej, podle toho, kolik pasta bude pohlcovat. Pasta musí být celistvá a hustá, nesmí uvolňovat olej. Nemusíte mít strach, jde to opravdu lehce. Na závěr se do pasty vmíchá najemno usekaná petrželová nať nebo jen umixovaná uvařená petržel (zde pozor na množství).
2
V zimním období lze přidat sekanou feferonku (samozřejmě i v létě podle chuti), část cirónové šťávy můžete nahradit červeným vínem. Výhodné je samozřejmě spojit výrobu s ochutnávkou dobrého suchého červeného.
3
Někdy se baklažány jen grilují na otevřeném ohni, ale pozor jsou hodně aromatické. Chuť Ajvaru je vždy rozmanitá a předeším závisí na vůli výrobce. Jen na jedno prosím nezapomeňte, chuť je vždy závislá od kvality surovin. Dobrý Ajvar vydrží i dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 9. 1. 2008 08:21

    Já si Ajvar vozím rok co rok z Chorvatska (obvykle 2 druhy) a oba jsou oranžové. Vložený recept myslím ale téhle barvy nedosáhne.

  • Anonym | 8. 1. 2008 20:41

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Kokon | 8. 1. 2008 20:36

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:04

    Nechci být válečný štváč a kazit autorovi radost....ale toto podle mně není ajvar...ajvar je papriková směs.Mimoch. kdysi jsem tento řecký baklažánový salát přidala do receptů pod názvem "Salát z baklažánů(lilků)"....ale nevadí, je dobé si to připomenout...:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Bez lepku Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Citronová šťáva Hřebíček Olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact