• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Napište svůj komentář k receptu

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti, plecko, krkovička nebo i kuře, případně uzené maso - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • drcený kmín (ne mletý) - dle chuti
    • sádlo
    • 1
      ks cibule
  • Chlupaté knedlíky (drbáky):
    • 500
      g brambory moučné , oloupané, nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 140
      g polohrubá mouka dle potřeby, cca
  • Zelí:
    • 350
      g kysané zelí 300 -
    • sůl
    • cukr
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso, trochu podlijeme, jestli máme libové maso (plec) přidáme i trochu sádla, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 40 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka dozlatova. Dle potřeby promícháme a podléváme. Pečené kuře můžeme použít klidně i zbylé, klasicky upečené dle vlastního zvyku. Uzené maso, například rolovanou plec, krkovičku, moravské uzené... jen pokrájíme na kostičky a krátce orestujeme na osmažené cibuli.
2
Zelí: okapané zelí dáme do hrnce s dorůžova osmaženou cibulí, osolíme, osladíme dle chuti a pod poklicí podusíme doměkka cca 10 minut. Podlévat nemusíme, cukr ze zelí uvolní vody dost.
3
Chlupaté knedlíky: dáme si vařit hrnec s osolenou vodou a než se voda začne vařit, oloupané brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce a mouku. Vše dobře promícháme a z těsta mokrou nebo mastnou lžící odebíráme menší části, ze kterých za pomoci dvou lžic děláme noky, které ihned házíme do vroucí vody. Já nejradši lžící rozdělím těsto na zhruba stejně velké dílky, které pak v mokré ruce zpracuji do noku. Přijde mi to rychlejší a jednodušší.
4
Strouhat brambory můžeme jak na jemném nebo na hrubém struhadle, nebo zkombinovat půl na půl. Na jemném struhadle je hmota kompaktnější, ale z hrubého mi přijdou chutnější. Zlatá střední cesta je ta kombinovaná :-)
5
Množství mouky záleží na druhu brambor. Nejlepší je udělat jeden nok udělat na zkoušku. Zjistíme tak jestli se nerozváří (přidáme mouku) a taky dobu varu. Doba vaření: po vyplavání na hladinu necháme noky ještě krátce povařit a pak je cedníkem vyndáme a necháme okapat.
6
K pečenému masu přidáme okapané noky, vše promícháme, aby se nám noky omastily výpekem a vše vložíme do trouby bez přiklopení dopéct ještě na 10 minut. Pak podáváme s dušeným zelím.
7
Pokud nechceme maso s noky zapékat, nemusíme. Můžeme vše podávat i bez zapečení. A pokud chceme, můžeme naopak zapéct i se zelím, které vmícháme k masu a následně nasypeme i noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Javorková | 13. 3. 2017 05:51

    Na chlupačkách jsme si manželem včera velice pochutnali a kastrol zůstal po manželově přídavku skorem umytý.

  • Mirka | 29. 9. 2016 08:23

    Byly vynikajici a tak moc moc dekuji za recept O:-) <3

  • Ivan | 9. 8. 2016 17:24

    nechal jsem prsti na struhadle :-D

  • Eva | 15. 6. 2016 07:40

    Byly výborný!Děkuji za recept.

  • Barbora Polanská | 19. 3. 2016 15:40

    Vynikající chlupačky, recept je doladěný do posledního puntíku. Vřele doporučuji.

  • Tinity | 21. 9. 2015 16:24

    Výborný recept, sice trochu náročnější, ale ne zas tolik :) s manželem jsme se moc pochutnali. Děláno přesně posle receptu, jen jsem maso podlila pivem a vývarem. Moc děkuji, určitě ho zopáknu.

  • Ráďa | 7. 7. 2015 12:02

    Hmmmmmmmmmm :-)

  • Zuzana Váchová | 19. 4. 2015 20:21

    Výborné a syté. Zelí jsem nechala ho syrové kyselé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Knedlíky Chlupaté Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Králičí Z brambor Ze zeleniny Brambory Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Velikonoce Výjimečný den Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Čevabčiči
Čevabčiči
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
22
Míša řezy
Míša řezy
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
  • Recepty.cz
  • "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact