• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové celozrnné placky

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové celozrnné placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      hrnek špaldová mouka
    • 0,25
      hrnek ječná mouka
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      lžička mořská sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička koriandr
    • 1
      lžička fenykl
    • studená voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na studenou velkou teflonovou pánev rukou rychle roztáhneme z těsta placku, pomůže si ruku namáčet ve vodě - otázka cviku a pár placek :-) Pečeme mírně cca 10 minut oboustranně nasucho pod pokličkou do zlatova (bez pokličky bude placka suchá).
2
Naslano: ke konci pečení poklademe plátky nízkotučného sýra nebo po dopečené namažeme česnekovou pastou, vynikající je s brynzou s jogurtem a pórkem (1:2:1)
3
Nasladko: snížíme sůl ma 1/4 lžičky; potřeme džemem dle chuti, medem, tvarohem s třtinovou melasou apod.
4
Česneková pasta: utřeme 2-3 palice prolisovaného česneku s 2-3 lžičkami mořské soli, dáme do skleničky a vmícháme 2-3 lžíce olivového oleje, můžeme přidat bylinky dle chuti nebo pražená dýňová, slunečnicová nebo sezamová semínka. V lednici vydrží 2-3 měsíce, skvělý polotovar do pomazánek a salátů.
5
Placky jsou polotovar, lze s nimi neomezeně experimentovat co se složení týče (mouky z kukuřice, jahel, ovsa (nasladko), cizrny, ..., kysané zelí, cibule, česnek) tak i plnění, mazání a příloh - uvítám další inspirace. Ideální je mouku semlít před mísením těsta, pokud máte domácí mlýnek na obilí, chuť se posune o řád výše!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin D. Bašek | 26. 7. 2014 21:08

    Dnes jsme poprvé pekli tuhle placku a... Byla prostě skvělá, úplně si dovedeme představit nahradit tím všechno ostatní pečivo :-) Už se těšíme na další pokusy.

  • MartinV | 31. 1. 2007 19:15

    Trefa, Lidko ! Su skorem Ostravak, ale teď žiju na Šumavě :-) Takže nabízím vzít v létě pár placek do lodi a sjet kus Vltavy !

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:26

    Martne, lze se pozvat na případnou ochutnávku? Tedy pokud nejste ze Šumavy, Vysočiny, Ostravy a podobných končin... (Nic proti nim nemám, jen je to pro mě kapánek z ruky.)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:51

    Pokud někoho odradil naoko složitý postup, zkuste použít pouze celozrnnou pšeničnou a žitnou mouku 1:1, přidat rozmixovaný zbytek vařené cizrny, čočky nebo hrachu a trochu tvrdého sýra krájeného na kostičky, sůl, kmín, koriandr. Uhníst s vodou v misce, fláknout na pánev, přiklopit a za 5 minut je hostina :-)) Držím palce !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fenykl Ječná mouka Koriandr Mletý kmín Mořská sůl Olej Pohanková mouka Špaldová mouka Studená voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Caprese

Caprese

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

88
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
88
Lasagne
Lasagne
50
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a…
47
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Chlebové celozrnné placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact