• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chléb 100% celozrnný
Napište svůj komentář k receptu

Chléb 100% celozrnný

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb 100% celozrnný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí sušené
    • 500
      g celozrnná mouka
    • 1,50
      lžíce cukr
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce sušené mléko
    • 1,50
      lžička sůl
    • tableta vitamínu c 100mg
    • 360
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Peče se 5 hodin na program celozrnná mouka (v pekárně Panasonic nastavime whole wheat a velikost chleba L).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Marťásek | 3. 12. 2007 11:39

    Zuzko , žitná mouka není bezlepková . Nikdy jsem chleba jen z žitné mouky nepekla , mouky míchám , protože pouze z celozrnné byly těžké a propadávaly se - i z pšeničné celozrnné . . .

  • Zuzana Coufalová | 2. 12. 2007 21:11

    Máří má pravdu. Kynutí souvisí s obsahem lepku v mouce. Pšeničná mouka ho obsahuje dost a tak dobře nakyne. Ale bezlepkové mouky (např. žitná, kukřičná, bramborová atd.) jen těžko nakynou. Potom je chléb právě propadlý, hutný apod. Je lepší vždy trochu té pšeničné anebo přidat hotový kvásek.

  • Máří | 16. 11. 2007 15:23

    Tento recept je na pšeničnou moukul. Pokud pečete ze žitné mouky, musíte si udělat nebou koupit kvásek. Nebo můžete namíchat mouky v poměru 1 díl žitné, 2 díly pšeničné.

  • Anonym | 15. 11. 2007 15:04

    CHLEBA BYL NA NIC!! POSTUPOVAL JSEM PODLE RECEPTU A POUŽIL JSEM ŽITNOU CELOZRNOU. UVNITŘ BYL CHLEBA JAKO BLATO, ALE NABYLO TO TÍM, ŽE BY BYL NEDOPEČENÝ. ASI ŠPATNÁ VOLBA MOUKY, CHTĚLO BY TO RECEPT UPŘESNIT!!

  • Lenka Dohová | 14. 3. 2007 09:32

    Dobrý den, já mám problém s celozrnou moukou dělala jsem to přesně podle receptu koupila jsem mouku klasa celozrná a chleba mi úplně spadl a byl na vyhození. Tak nevím jestli ta mouka byla špatná. Všechno dělám přesně podle návodu. Jo a nedávala jsem celaskon ten jsem v receptu neměla. díky za radu

  • Anonym | 11. 10. 2006 10:31

    Vitamin C stačí obyčejná tableta(šumivý je zbytečně drahý na pečení), kterou rozdrtím, ale ještě lepší je si koupit sypký vit. C. Ale přiznám se, že jsem musela obejít asi 5 lékáren, než jsem ho sehnala.

  • Danuše | 10. 10. 2006 14:53

    Chleba je výborný, přidala jsem ořechy, slunečnicová a dýňová semínka. Tabletu celaskonu jsem lehce rozdrobila do vody. Má napomáhat lepšímu kynutí celozrnných chlebů. A ta jahodová příchuť celaskonu fakt nebyla vůbec znát:-)

  • Maruš | 5. 10. 2006 14:35

    Nikdy jsem ještě nepekla s vit.C.Koupit obyčejný Celaskon,nebo něco jiného?A pak tu tabletu rozdrtit,nebo nechat tak?Taky by mě zajímalo,z jakého důvodu se tam přidává.Poradíte?Děkuji moc.

  • cácorka | 15. 8. 2006 16:53

    Moc ráda bych domácí chleba vyzkoušela, ale nemám pekárnu :-( Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak dlouho a na jakou teplotu by se dal upéct v běžné elektrické troubě? Děkuji :-)

  • Lenka S | 20. 7. 2006 19:11

    I já mám Etu, peču to na programu č.5 - celozrnný a je to bez problémů.

  • Sarka | 18. 7. 2006 16:02

    Prosim, mohl/a byste zde popsat, jak Vas Wholewheat program v Panasonicu pece? Tj. kolikrat program hnete testo a jak dlouho ho nechava kynout. Ja mam ETU a tam program na 5 hodin neni.... Diky S.

  • Melánia Fialová | 12. 5. 2006 10:22

    Chlieb som vyskúšala, je výbornýá, ale pridala by som nabudúce slnečnicové semienka a sézam. Čerstvý je vynikajúci a nedá sa porovnať s kúpeným.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Máslo Sůl Sušené mléko Tableta vitamínu C Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

156
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Chléb 100% celozrnný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact