• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z červeného pomeranče
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake z červeného pomeranče

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake z červeného pomeranče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sušenky be-be půl balíčku (např. kakaové, můžete ale i jiné)
    • 5
      ks cukrářské piškoty
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce cukr
  • Náplň
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks červený pomeranč
    • 170
      g cukr krystal
    • 100
      g zakysaná smetana
    • vanilka lžička extraktu, půl lžičky pasty nebo semínka z poloviny lusku

Postup přípravy receptu

1
Sušenky a cukrářské piškoty rozdrťte najemno - neměly by tam být žádné výraznější větší kousky. Smíchejte s cukrem, lžičkou pomerančového extraktu a rozpuštěným máslem. Pořádně promíchejte. Těsto by se mělo při stisku v dlani trochu lepit. Kulatou dortovou formu o průměru asi 20-24 cm vymažte máslem a natlačte na ní vrstvu těsta. Ta by měla být vysoká 0,5 - 1 cm. Dejte péct do předehřáté trouby na 5 minut na 180°C. Vyjměte.
2
Mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh, kysanku, cukr, vejce i žloutek, vanilku a půl lžičky pomerančového extraktu a mixérem šlehejte, dokud nebude směs nadýchanější. Nastrouhejte kůru z pomeranče a vymačkejte z něj šťávu a opatrně, ale pořádně vmíchejte do tvarohové směsi. Nalijte na krustu a pečte na 170°C cca 30-35 minut. Nebo dokud povrch celého dortu nebude lehce nazlátlý. Nechte vychladnout.
3
Pozn.: Recept na pomerančový extrakt naleznete na mém profilu, ale není nutné ho přidávat.
4
Místo červeného pomeranče můžete použít i klasický.
5
Při pečení by se vám měl dort "nafouknout" (já to měla až k hornímu okraji vyobrazené formy) - to částečně opadne, jakmile ho vyndáte z trouby.
6
Já použila formu na quiche o průměru 28 cm a náplně jsem dělala 2/3 uvedeného množství - proto je na obrázku nižší. Pokud dodržíte dávkování, měl by vám vyjít krásně vysoký cheesecake. Pokud se rozhodnete snížit dávku (např. na polovinu), nezapomeňte také snížit dobu pečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chia dezert z červeného pomeranče

Chia dezert z červeného pomeranče

Meruňky nebo pomeranče v rohlíku

Meruňky nebo pomeranče v rohlíku

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Mixování Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený pomeranč Cukr Cukr krystal Cukrářské piškoty Máslo Měkký tvaroh Sušenky BE-BE Vanilka Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Cheesecake s passion fruit omáčkou
Cheesecake s passion fruit omáčkou
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake z domácí lučiny
Cheesecake z domácí lučiny
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčátka "Confit"
Cherry rajčátka "Confit"
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z červeného pomeranče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact