• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Charlotte
Napište svůj komentář k receptu

Charlotte

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Charlotte
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček cukrářské piškoty
    • 2,50
      ks mléko
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g šlehačka
    • 125
      g cukr
    • 20
      g želatina
    • ovoce Na ozdobení - nejlépe jahody

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme žloutky a ihned odstavíme z plotny. Přisypeme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Krém necháme vychladnout, vmícháme šlehačku a vše nalijeme do vyšší kulaté (dortové) formy, kterou jsme vyložili cukrářskými piškoty.
2
Dort necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce. Před podáváním Charlottu opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Charlotte

Jahodová Charlotte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 25. 2. 2009 18:18

    Blanko, "želatina" je jen jedna: živočišná. Ty ostatní přípravky jsou rostlinného původu a říká se jim "želé" a, jak píše paní Tereza, používat je na zpevnění nelze. Používají se na ozdobu a připravují se varem. Zdravím

  • Tereza J. | 25. 2. 2009 17:31

    Pani Blanka, krátko povariť sa má len tortová želatína, tá farebná, ktorá sa používa na vrchnú farebnú vrstvu. Takáto želatína sa ale na tento účel nehodí. Ale ak potrebujete želatínu na spevnenie, tak musíte kúpiť klasickú želatínu, a je jedno, či plátkovú, práškovú alebo granulovanú, jedno majú spoločné : nesmú sa zahriať na viac ako 60 °, inak stratí želírovaciu schopnosť. Treba rozlišovať, o akej želatíne sa hovorí.

  • Blanka Vr. | 25. 2. 2009 10:55

    Používám různé druhy želetiny a u některých se má želatina krátce povařit. Myslím, že Tereza nemá pravdu a želatina by se měla udělat dle návodu od výrobce.

  • ilis ilis | 23. 2. 2009 17:38

    Pardón-omlouvám se,nepozastavila jsem se až tak jak bych měla nad popisem,želatinu připravuji automaticky do tekutého stavu.jestli je to možné žádám kuchařku on-line o nápravu : (NEPŘISYPEME ŽELATINU,ale PŘILIJEME ŽELATINU ).Děkuji...

  • Tereza J. | 23. 2. 2009 08:49

    ils ils, lenže z tvojho popisu to nevyplýva. Napísala si, že odstavíme z plotny a "přisypeme" želatinu. Ak niečo dám do tekutiny, tak to už potom nejde prisypať. Prepáč, ale nie každý je už skúsený, ak to podľa teba urobí nejaká začínajúca kuchárka, nešťastie je hotové.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 20:14

    Terezo - samozřejmě,že želatinu připravuji dle návodu na sáčku,což znamená,že nejprve ji dám rozpustit do tekutiny a až poté,takto připravenou želatinu dále zpracuji.Želatinu přidávám po odstavení,do styku s vařící tekutinou nepřijde.Amy- nevyzkoušený recept bych si na tyto stránky vložit nedovolila.Charlota se vyklápí z efektivního důvodu,tím jak jsou po obvodu postaveny cukrářské piškoty,pěkně vypadá.Samozřejmě že lze vyklopit,anebo jen odendat z dortové formy obruč ;)

  • Amy - | 21. 2. 2009 08:43

    Proč by někdo vyklápěl něco z dortové formy? Z popisu vyplývá, že to sem "autor" opsal odněkud bez vyzkoušení. Proč probůh?

  • Tereza J. | 21. 2. 2009 07:20

    Želetína nepatrí do horúceho, prestane želírovať. A vždy sa rozpustí najprv v troške tekutiny a potom vlieva tam , kam patrí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Mléko Ovoce Šlehačka Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Pečené brambory

Pečené brambory

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Fanoušci muzikálů v slzách: Zemřela hvězda (†46) Fantoma Opery!

Fanoušci muzikálů v slzách: Zemřela hvězda (†46) Fantoma Opery!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Charlotte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact