• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Charlotte
Napište svůj komentář k receptu

Charlotte

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Charlotte
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček cukrářské piškoty
    • 2,50
      ks mléko
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g šlehačka
    • 125
      g cukr
    • 20
      g želatina
    • ovoce Na ozdobení - nejlépe jahody

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme žloutky a ihned odstavíme z plotny. Přisypeme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Krém necháme vychladnout, vmícháme šlehačku a vše nalijeme do vyšší kulaté (dortové) formy, kterou jsme vyložili cukrářskými piškoty.
2
Dort necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce. Před podáváním Charlottu opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Charlotte

Jahodová Charlotte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 25. 2. 2009 18:18

    Blanko, "želatina" je jen jedna: živočišná. Ty ostatní přípravky jsou rostlinného původu a říká se jim "želé" a, jak píše paní Tereza, používat je na zpevnění nelze. Používají se na ozdobu a připravují se varem. Zdravím

  • Tereza J. | 25. 2. 2009 17:31

    Pani Blanka, krátko povariť sa má len tortová želatína, tá farebná, ktorá sa používa na vrchnú farebnú vrstvu. Takáto želatína sa ale na tento účel nehodí. Ale ak potrebujete želatínu na spevnenie, tak musíte kúpiť klasickú želatínu, a je jedno, či plátkovú, práškovú alebo granulovanú, jedno majú spoločné : nesmú sa zahriať na viac ako 60 °, inak stratí želírovaciu schopnosť. Treba rozlišovať, o akej želatíne sa hovorí.

  • Blanka Vr. | 25. 2. 2009 10:55

    Používám různé druhy želetiny a u některých se má želatina krátce povařit. Myslím, že Tereza nemá pravdu a želatina by se měla udělat dle návodu od výrobce.

  • ilis ilis | 23. 2. 2009 17:38

    Pardón-omlouvám se,nepozastavila jsem se až tak jak bych měla nad popisem,želatinu připravuji automaticky do tekutého stavu.jestli je to možné žádám kuchařku on-line o nápravu : (NEPŘISYPEME ŽELATINU,ale PŘILIJEME ŽELATINU ).Děkuji...

  • Tereza J. | 23. 2. 2009 08:49

    ils ils, lenže z tvojho popisu to nevyplýva. Napísala si, že odstavíme z plotny a "přisypeme" želatinu. Ak niečo dám do tekutiny, tak to už potom nejde prisypať. Prepáč, ale nie každý je už skúsený, ak to podľa teba urobí nejaká začínajúca kuchárka, nešťastie je hotové.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 20:14

    Terezo - samozřejmě,že želatinu připravuji dle návodu na sáčku,což znamená,že nejprve ji dám rozpustit do tekutiny a až poté,takto připravenou želatinu dále zpracuji.Želatinu přidávám po odstavení,do styku s vařící tekutinou nepřijde.Amy- nevyzkoušený recept bych si na tyto stránky vložit nedovolila.Charlota se vyklápí z efektivního důvodu,tím jak jsou po obvodu postaveny cukrářské piškoty,pěkně vypadá.Samozřejmě že lze vyklopit,anebo jen odendat z dortové formy obruč ;)

  • Amy - | 21. 2. 2009 08:43

    Proč by někdo vyklápěl něco z dortové formy? Z popisu vyplývá, že to sem "autor" opsal odněkud bez vyzkoušení. Proč probůh?

  • Tereza J. | 21. 2. 2009 07:20

    Želetína nepatrí do horúceho, prestane želírovať. A vždy sa rozpustí najprv v troške tekutiny a potom vlieva tam , kam patrí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Mléko Ovoce Šlehačka Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Azu po česku

Azu po česku

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
49
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Charlotte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact