• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
Napište svůj komentář k receptu

Chala - židovský sváteční chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chala - židovský sváteční chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 60
      g rostlinné máslo
    • 30
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 3
      dl voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na válečky a spleteme jako vánočku, kterou ohneme do tvaru podkovy. Potřeme vajíčkem, rozmíchaným ve vodě a pečeme asi 40 minut při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Židovský bůček

Židovský bůček

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 19. 7. 2012 19:28

    Pokud chala konzistencí připomínala vánočku a chutnala jako rohlík nebo veka, pak jste upekla chala správně :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:01

    Při přípravě jsem se řídila radami, které uvedla PS, droždí jsem teda dala celou kostku (42 g) a připravovala jen ze žloutků. Chleba sice nakynul až přespříliš (takže toho droždí méně, asi 3/4 kostky), hezký tedy příliš nebyl, ale určitě byl jedlý a nebyl tvrdý, jak psala paní Broumová. Konzistenci měl jako vánočka, chuťově připomínal rohlík. Jen tedy netuším, jestli tak má chala opravdu chutnat.

  • Anonym | 21. 1. 2008 13:10

    Se mi zdá málo droždí na skoro 3/4 kg mouky jen 1/2.Máslo bych nezvyšovala, nebyl by to chleba,ale buchta.Dala bych taky možná jen žloutky bez bílku.Fakt nevím.Ani nevím jak má chutnat -neznám ho,tak neporadím.Jen dedukuji.Bohužel.Snad odpoví autor.PS

  • Marcela Broumová | 19. 1. 2008 13:51

    Nevím, možná to je moje chyba, chleba jsem pekla, ale byl příšerně tvrdý. Pekla jsem ho přesně podle výše uvedeného návodu, myslím, že ho zkusím znovu ale že místo 60 g rostlinného másla zkusím dát 260 g tedy celou kostku. Přišlo mi, že toho tuku tam je strašně málo a i to byl asi důsledek velice tvrdého výsledku. No nic, alespoň z toho kamene udělám žemlovku, abych ho nemusela vyhazovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Polohrubá mouka Rostlinné máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
23
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact