• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Ceviche v rajčatové omáčce

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký předkrm z marinovaných ryb, který doslova hraje všemi barvami. Díky dokonale vyvážené kombinaci chutí si získá nejen milovníky ryb, ale i všechny gurmány.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g ryba bělomasá, filety bez kůže a kostí
    • 5
      ks limetka vymačkat šťávu
    • 5
      ks citron vymačkat šťávu
    • 1
      hrst koriandr lístky
    • 2
      lžička oregáno čerstvých lístků
    • 1
      ks rajče velké, zralé
    • 0,50
      lžička římský kmín
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 0,50
      ks chilli papričky
    • 1
      hrst máta
    • 3
      lžíce olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks zelená paprika velké
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 50
      ml rajčatová omáčka ostrá
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v nich nezbyly kosti, a nakrájejte je nejdříve na úzké proužky a poté na co nejdrobnější kostičky.

RADA: Víte, jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i z nádobí?

2
Z citrónů a limetek vymačkejte všechnu šťávu, zalijte jí kostičky rybího masa v misce (porcelánové, nerezové nebo plastové), posypejte koriandrem nakrájeným nadrobno, přikryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky na cca 6 hodin. Maso působením kyselé šťávy dokonale zkřehne a zbělá, dalo by se říci, že se "uvaří". Poznámka: K rybě můžete přidat i další plody moře, jako jsou krevety, chobotnice a podobně.
3
Rajčata na vrcholku nařízněte do kříže a na minutu je ponořte do horké vody, slupka pak půjde lépe stáhnout. Na pánvi si na středním ohni nasucho opražte kmín, promíchávejte, ať se nespálí. Přesypte ho do misky a nechte zchladnout. Mezitím si nakrájejte opláchnuté a jádřinců zbavené papriky na kostičky. Na stejně drobné kostičky nakrájejte i cibuli. Mátu nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V kastrůlku přiveďte k varu tomatovou omáčku, oloupaná na kousky nakrájená rajčata a worcesterovou omáčku. Slabě povařte a nechte odstát, poté přeceďte přes sítko.
5
Namarinované rybí maso vyndejte z lednice, dejte do cedníku a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Propláchnuté maso nechte odkapat a přendejte do čisté mísy. Opatrně promíchejte s opraženým kmínem, nakrájenou zeleninou a bylinkami, zakápněte olivovým olejem, přidejte rajčatovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Salát s masem Maso & ryby & mořské plody Ryby Okoun
Vaření Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červená paprika Chilli papričky Cibule Citron Koriandr Limetka Máta Mořská sůl Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčatová omáčka Rajče Římský kmín Ryba Worcestrová omáčka Zelená paprika

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Banánky I

Banánky I

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

118
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou…
20
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Dušičky moderátorky Petry Svobody: Vzkaz z místa, kde zemřel manžel

Dušičky moderátorky Petry Svobody: Vzkaz z místa, kde zemřel manžel

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact