• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový dip

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový dip
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice majonéza
    • 1
      stroužek česnek (Nastrouhaný)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Zázvorový dip

Zázvorový dip

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 8. 9. 2013 08:42

    Někdy se "překlepu" nevyhneš. Nechci zbytečně prudit, nicméně taky máš ve svém příspěvku chyby, dokonce bych řekl, že 3. 8-)

  • Tomáš | 16. 3. 2013 23:00

    A ty chytrolíne si zase dávej pozor na pravopis, protože tudíž se píše se ž, nikoliv se š.. Fantazii to chce, ale chce to taky umět o tom psát. :-)

  • Ladislav | 29. 8. 2012 16:10

    Slovo "DIP" je z anglického slova a znamená "smočit" např. špičku pera do kalamáře, nebo dokonce i smočit se při opalování u vody. Tento termín přešel do kulinářství a znamená vždy jistý druh studené omáčky, do které se vkládají kousky pokrmů (smáčejí se v ní). Tudíš všechny ujetosti zapečených a potřísněných koláčů, buchet a jiných nesmyslů - nemají s dipem nic společného. Klasickým dipem v české kuchyni byla hořčice, kečup, tatarská omáčka,... Ale za dip lze považovat i např. jiné omáčky, kde základem je majonéza, nebo šlehaný tvaroh, kutrované sýrové pomazánky. Obecně lze říct, že dip má dodat chuť konzumovanému pokrmu (ať studenému, či teplému), má ji zvýraznit, doplnit, nikoliv zničit. Fantazii se meze nekladou, a proto hodně štěstí při vymýšlení "módních šíleností" - dip je dobrá věc, ale chce to fantazii.

  • Pavlína | 29. 6. 2012 16:24

    souhlasím .. Toto není dip , jen jako by taková česneková tatarka . já osobně dávám zakysaná smetana ,bylinky oregano petržel .. pak dám olej olivový a duchutím podle sebe .. proto je to dip kvůli tomu ,že si to každý dochutí jak chce .. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 12. 2011 14:55

    A když jsme u toho vysvětlování pojmů, tak zrovna tady tento recept vůbec není dip. Protože dip je dle mezinárodního označování zálivka nebo omáčka, jejímž základem není majonéza, ale sýr, jogurt nebo zakysaná smetana. (ale nemyslím to nijak zle, spíš jenom pro zajímavost, včera jsem si to přečetla v knížce a do té doby jsem to taky vůbec netušila, ale hned se mi vybavil tento recept :))

  • Táňa Urbánková | 20. 7. 2006 00:54

    Pro Terezu:Fondue není sýrová omáčka. Je to pokrm připravovaný z různých druhů sýra, které se ve speciální nádobě uprostřed stolu rozpouštějí společně s bílým vínem.Pak ještě jsou masové fondue, kdy si každý napíchne na vidličku kousek kuřecího nebo jiného masa, vloží do nádoby s olejem nebo vývarem a hotové maso konzumuje s česnekovým nebo jiným dipem.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 12:47

    Aha, ďakujem, poznám aj tieto druhy fondue, ale ma to nenapadlo. Robím skoro vždy syrové, preto tá otázka. Ďakujem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2006 09:02

    Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 08:56

    Ako ste to mysleli, že podávame k fondue ? Veď fondue je hustá syrová omáčka. Podávame omáčku s omáčkou ?

  • Anonym | 12. 1. 2006 22:47

    Fondue mam rada, ale misto majonezy pouzivam jogurt. Je to odlehcene a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

55
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
21
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
19
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
18
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact