• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 310
      ml mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks brambory nastrouhaná, syrová
    • 380
      g hladká mouka
    • 120
      g žitná chlebová mouka
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
2
Pečeme na základní program (pekárna ETA, VEGA, Clatronic, AFK).
3
Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 3. 2. 2012 14:08

    Pekla jsem bez česneku a pouze z hladké mouky místo 2 druhů (tedy 500g hladké mouky) a byl výborný. Doporučuji.

  • Jana | 3. 1. 2012 14:32

    Česnekáček chutnal moc, děkuji za recept.

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 17:58

    Neurazil, ale ani nenadchnul, podruhé už péci nebudeme.

  • Jitka | 5. 4. 2008 16:14

    Já ho pekla včera a moc se nezadařil.Nevím,kde se stala chyba,ale byl nízký,jako sražený.Zkusím znova!

  • Lenka Karkulka | 11. 3. 2008 14:43

    Mňááááám tak ten se povedl. Je moc dobrý...už jsem zvědavá co na něj řekne mužíček až příjde. Dala jsem tam chlebovou mouku a vyvedl se, jen mi vyšel menší.

  • Pavla Veselá | 11. 3. 2008 08:20

    Koupila jsem si domácí pekárnu a vyzkoušela Váš vynikající Česnekový chléb. Celé rodině moc chutnal. Je opravdu dobrý a chutný.

  • Jirka + Marie Lulkovi | 13. 1. 2008 18:53

    Moc nám chutnal - povedl se výborně.Na radu jsme přidali sušeného droždí o půl lžičky více a povedl se na výbornou.Pěkně voní,do druhého dne zůstal vláčný,potom nevím,nebo´t jsme ho snědli.

  • irena úradníková | 6. 1. 2008 10:06

    výborný, pekli jsme ho už několikrát

  • Magda Sandtmannová | 3. 1. 2008 11:49

    Chléb se hned napoprvé velmi povedl,rodině moc chutnal.Jenom toho sušeného droždí jsem dala o půl lžičky více.Jinak chválím,určitě ho budu péci častěji.

  • Jiří Šrubař | 10. 12. 2007 20:56

    Nic moc,asi jsem dal málo sušeného droždí.Těsto je tuhé,po upečení vznikne spíš kompaktní hmota než chleba.

  • Dany | 2. 12. 2007 14:46

    Úžasná dobrota. Jenom bych poradil majitelům pekárny Moulinex základní program, 1500 g, největší propečení.

  • Arnošt Drozd | 4. 2. 2007 12:34

    Chléb se dá péct také jen z hladké - normální mouky, klasickým způsobem. Mouka, droždí (sušené - ekvivalentně normální), sůl, cukr, česnek nebo cibule ale také i můžeme přidat i malé čerstvé škvarky, kmín. Základ je při pečení v normální troubě potírat vodou, aby byla kůrka.Nesmíte se bát malinko experimentovat. Toť vše.

  • Danuše Bednářová | 12. 8. 2006 08:25

    Chleba mám vyzkoušený z mouky hladké pšeničné světlé a z žitné chlebové. Příště raději upřesním. Ale jsem přesvědčená, že použití hladké chlebové vůbec nic nebrání.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:04

    Jaké jsou , prosím , ty mouky?hladká- pšeničná chlebová a ta žitná také chlebová? Ty mám doma , tak je můžu použít? Díky

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:44

    To dělení cukru, soli a droždí je vyloženě pro domácí pekárnu - forma je hranatá, proto cukr a sůl do různých rohů. Chlebík se dá péct i klasicky, nicméně podle zkušeností se musí přidat tekutina a droždí.

  • Ivana Přikrylová | 9. 8. 2006 21:25

    Tento recept mě zaujal, ale nemám domácí pekárnu, dá se to upéci i jiným způsobem? Taky mi není jasné co to znamená do jednoho rohu sůl, do druhého cukr ... Jaký je postup pro pečení v běžné troubě? Díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Ocet Rostlinný olej Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Rumové řezy

Rumové řezy

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Pomazánka z pečeného vepřového masa
Pomazánka z pečeného…
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Koláč z pekla
Koláč z pekla

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (56): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (56): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact