• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 310
      ml mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks brambory nastrouhaná, syrová
    • 380
      g hladká mouka
    • 120
      g žitná chlebová mouka
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
2
Pečeme na základní program (pekárna ETA, VEGA, Clatronic, AFK).
3
Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 3. 2. 2012 14:08

    Pekla jsem bez česneku a pouze z hladké mouky místo 2 druhů (tedy 500g hladké mouky) a byl výborný. Doporučuji.

  • Jana | 3. 1. 2012 14:32

    Česnekáček chutnal moc, děkuji za recept.

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 17:58

    Neurazil, ale ani nenadchnul, podruhé už péci nebudeme.

  • Jitka | 5. 4. 2008 16:14

    Já ho pekla včera a moc se nezadařil.Nevím,kde se stala chyba,ale byl nízký,jako sražený.Zkusím znova!

  • Lenka Karkulka | 11. 3. 2008 14:43

    Mňááááám tak ten se povedl. Je moc dobrý...už jsem zvědavá co na něj řekne mužíček až příjde. Dala jsem tam chlebovou mouku a vyvedl se, jen mi vyšel menší.

  • Pavla Veselá | 11. 3. 2008 08:20

    Koupila jsem si domácí pekárnu a vyzkoušela Váš vynikající Česnekový chléb. Celé rodině moc chutnal. Je opravdu dobrý a chutný.

  • Jirka + Marie Lulkovi | 13. 1. 2008 18:53

    Moc nám chutnal - povedl se výborně.Na radu jsme přidali sušeného droždí o půl lžičky více a povedl se na výbornou.Pěkně voní,do druhého dne zůstal vláčný,potom nevím,nebo´t jsme ho snědli.

  • irena úradníková | 6. 1. 2008 10:06

    výborný, pekli jsme ho už několikrát

  • Magda Sandtmannová | 3. 1. 2008 11:49

    Chléb se hned napoprvé velmi povedl,rodině moc chutnal.Jenom toho sušeného droždí jsem dala o půl lžičky více.Jinak chválím,určitě ho budu péci častěji.

  • Jiří Šrubař | 10. 12. 2007 20:56

    Nic moc,asi jsem dal málo sušeného droždí.Těsto je tuhé,po upečení vznikne spíš kompaktní hmota než chleba.

  • Dany | 2. 12. 2007 14:46

    Úžasná dobrota. Jenom bych poradil majitelům pekárny Moulinex základní program, 1500 g, největší propečení.

  • Arnošt Drozd | 4. 2. 2007 12:34

    Chléb se dá péct také jen z hladké - normální mouky, klasickým způsobem. Mouka, droždí (sušené - ekvivalentně normální), sůl, cukr, česnek nebo cibule ale také i můžeme přidat i malé čerstvé škvarky, kmín. Základ je při pečení v normální troubě potírat vodou, aby byla kůrka.Nesmíte se bát malinko experimentovat. Toť vše.

  • Danuše Bednářová | 12. 8. 2006 08:25

    Chleba mám vyzkoušený z mouky hladké pšeničné světlé a z žitné chlebové. Příště raději upřesním. Ale jsem přesvědčená, že použití hladké chlebové vůbec nic nebrání.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:04

    Jaké jsou , prosím , ty mouky?hladká- pšeničná chlebová a ta žitná také chlebová? Ty mám doma , tak je můžu použít? Díky

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:44

    To dělení cukru, soli a droždí je vyloženě pro domácí pekárnu - forma je hranatá, proto cukr a sůl do různých rohů. Chlebík se dá péct i klasicky, nicméně podle zkušeností se musí přidat tekutina a droždí.

  • Ivana Přikrylová | 9. 8. 2006 21:25

    Tento recept mě zaujal, ale nemám domácí pekárnu, dá se to upéci i jiným způsobem? Taky mi není jasné co to znamená do jednoho rohu sůl, do druhého cukr ... Jaký je postup pro pečení v běžné troubě? Díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Ocet Rostlinný olej Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
30
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact