• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 310
      ml mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks brambory nastrouhaná, syrová
    • 380
      g hladká mouka
    • 120
      g žitná chlebová mouka
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
2
Pečeme na základní program (pekárna ETA, VEGA, Clatronic, AFK).
3
Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 3. 2. 2012 14:08

    Pekla jsem bez česneku a pouze z hladké mouky místo 2 druhů (tedy 500g hladké mouky) a byl výborný. Doporučuji.

  • Jana | 3. 1. 2012 14:32

    Česnekáček chutnal moc, děkuji za recept.

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 17:58

    Neurazil, ale ani nenadchnul, podruhé už péci nebudeme.

  • Jitka | 5. 4. 2008 16:14

    Já ho pekla včera a moc se nezadařil.Nevím,kde se stala chyba,ale byl nízký,jako sražený.Zkusím znova!

  • Lenka Karkulka | 11. 3. 2008 14:43

    Mňááááám tak ten se povedl. Je moc dobrý...už jsem zvědavá co na něj řekne mužíček až příjde. Dala jsem tam chlebovou mouku a vyvedl se, jen mi vyšel menší.

  • Pavla Veselá | 11. 3. 2008 08:20

    Koupila jsem si domácí pekárnu a vyzkoušela Váš vynikající Česnekový chléb. Celé rodině moc chutnal. Je opravdu dobrý a chutný.

  • Jirka + Marie Lulkovi | 13. 1. 2008 18:53

    Moc nám chutnal - povedl se výborně.Na radu jsme přidali sušeného droždí o půl lžičky více a povedl se na výbornou.Pěkně voní,do druhého dne zůstal vláčný,potom nevím,nebo´t jsme ho snědli.

  • irena úradníková | 6. 1. 2008 10:06

    výborný, pekli jsme ho už několikrát

  • Magda Sandtmannová | 3. 1. 2008 11:49

    Chléb se hned napoprvé velmi povedl,rodině moc chutnal.Jenom toho sušeného droždí jsem dala o půl lžičky více.Jinak chválím,určitě ho budu péci častěji.

  • Jiří Šrubař | 10. 12. 2007 20:56

    Nic moc,asi jsem dal málo sušeného droždí.Těsto je tuhé,po upečení vznikne spíš kompaktní hmota než chleba.

  • Dany | 2. 12. 2007 14:46

    Úžasná dobrota. Jenom bych poradil majitelům pekárny Moulinex základní program, 1500 g, největší propečení.

  • Arnošt Drozd | 4. 2. 2007 12:34

    Chléb se dá péct také jen z hladké - normální mouky, klasickým způsobem. Mouka, droždí (sušené - ekvivalentně normální), sůl, cukr, česnek nebo cibule ale také i můžeme přidat i malé čerstvé škvarky, kmín. Základ je při pečení v normální troubě potírat vodou, aby byla kůrka.Nesmíte se bát malinko experimentovat. Toť vše.

  • Danuše Bednářová | 12. 8. 2006 08:25

    Chleba mám vyzkoušený z mouky hladké pšeničné světlé a z žitné chlebové. Příště raději upřesním. Ale jsem přesvědčená, že použití hladké chlebové vůbec nic nebrání.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:04

    Jaké jsou , prosím , ty mouky?hladká- pšeničná chlebová a ta žitná také chlebová? Ty mám doma , tak je můžu použít? Díky

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:44

    To dělení cukru, soli a droždí je vyloženě pro domácí pekárnu - forma je hranatá, proto cukr a sůl do různých rohů. Chlebík se dá péct i klasicky, nicméně podle zkušeností se musí přidat tekutina a droždí.

  • Ivana Přikrylová | 9. 8. 2006 21:25

    Tento recept mě zaujal, ale nemám domácí pekárnu, dá se to upéci i jiným způsobem? Taky mi není jasné co to znamená do jednoho rohu sůl, do druhého cukr ... Jaký je postup pro pečení v běžné troubě? Díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Ocet Rostlinný olej Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Cuketové hody

Cuketové hody

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
23
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
20
Tvarohové řezy sypané
Tvarohové řezy sypané
20
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact