• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česneková omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Česneková omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 141
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      špetka sůl
    • 700
      ml vepřový vývar
    • 1
      hrnek smetana

Postup přípravy receptu

1
Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Na zbývajícím tuku podusíme nastrouhaný nebo jemně rozsekaný česnek a přidáme do omáčky. Společně krátce povaříme, procedíme a podáváme k vařenému hovězímu, ale i uzenému masu. Omáčku je také možno zjemnit přidáním šálku smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu

Česneková Niva v rakouském špeku nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jája | 29. 11. 2013 12:31

    <3 :-D úplně nejednodušší a snad i nejlevnější je koupit kousek uzenýho žebra, uvařit, tím mám vývar, zalít jíšku, dát česnek a žebro úplně jednoduše obrat do omáčky, jen bacha na kostičky. a máte kotel jídla za par...

  • poklipo | 2. 2. 2013 09:47

    Je výborná

  • mberni | 19. 11. 2012 08:31

    Jediny problem cinskeho cesneku je ten ze se pprevazi pres pulku zemekoule, v miste vypestovani a nasledneho dozrani ma stejnou kvalitu jako ten cesky.

  • nerusa | 16. 11. 2012 12:40

    Moc dobré!

  • Kateřina Novotná | 22. 4. 2011 13:37

    Člověk by řekl jen obyčejný česnek. Ale snad už každý Čech slyšel o rozdílu mezi česnekem vypěstovaným v Číně a u nás. Daleko více o česneku (i cibuli) jsem se dočetla tady: http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-cesnek-a-cibule/

  • Olga | 9. 1. 2011 16:47

    Přemítala, jsem, jak zpracovat uzené, na klasiku br knedl a špenát jsme neměli chuť. Maminka líčila, jak dobrá bývala česneková omajda její maminky, přítel horoval, jaká byla ta od jeho tatínka. Ani jeden nevěděli, kudy do toho. Tak jsem se inspirovala. Dala jsem tam ještě nové koření. Určitě to chce jak vývar (samozřejmě vlažný, taki smetanu. Oba mlaskali a vyrobili mi na zástěru "řád česnekové omáčky". A to je jim 58 a 84 let, takže recept CHVÁLÍM!!!!!

  • janička | 20. 2. 2008 19:09

    je to úplně super

  • Hanka Šimmerová | 16. 11. 2006 20:59

    Vývar na jíšku má být naopak studený, horký by způsobil, že se mouka okamžitě uvaří tak, jak je, tzn. udělá žmolky. Zkuste přidávat vývar po částech a vždy důkladně rozmíchat.

  • Lucka | 13. 10. 2006 13:42

    Mám otázku, jíška se mi už dvakrát nepovedla, zhmotněla.. Vývar nemá horký????

  • Marie Pospíšilová | 13. 9. 2006 07:10

    Maso používám uzené a vývar rovněž z uzeného. Nejlepší je krkovice bez kosti. Přidávám sušené namočené houby. Ale určitě vynechám smetanu.

  • Lenka Zavřelová | 24. 2. 2006 21:18

    Celá rodina milujeme česnek.omáčku.Česneku dáváme ale víc,část do jíšky,část těsně při dovaření.Je vynikající i bez smetany a vývaru.Dávám pouze mléko a z části i vodu.

  • Markéta | 21. 7. 2005 13:35

    Zní zajímavě. Určitě tento recept zvolím když dostanu chuť na uzené kuřecí stehno. Je to lehké a rychlé. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Pepř celý Rostlinný olej Smetana Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Beskydský králík

Beskydský králík

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

41
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
39
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a…
39
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
38
Chalupářské poháry
Chalupářské poháry
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Česneková krkovička naložená v mléce
Česneková krkovička naložená v mléce
Česneková minutka
Česneková minutka
Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu
Česneková Niva v rakouském špeku nebo…
Česneková plec
Česneková plec
Česneková plec se žampiony
Česneková plec se žampiony
Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Česneková polévka (česnečka) s pohankou
  • Recepty.cz
  • Česneková omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact