• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česneková omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Česneková omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      špetka sůl
    • 700
      ml vepřový vývar
    • 1
      hrnek smetana

Postup přípravy receptu

1
Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Na zbývajícím tuku podusíme nastrouhaný nebo jemně rozsekaný česnek a přidáme do omáčky. Společně krátce povaříme, procedíme a podáváme k vařenému hovězímu, ale i uzenému masu. Omáčku je také možno zjemnit přidáním šálku smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu

Česneková Niva v rakouském špeku nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jája | 29. 11. 2013 12:31

    <3 :-D úplně nejednodušší a snad i nejlevnější je koupit kousek uzenýho žebra, uvařit, tím mám vývar, zalít jíšku, dát česnek a žebro úplně jednoduše obrat do omáčky, jen bacha na kostičky. a máte kotel jídla za par...

  • poklipo | 2. 2. 2013 09:47

    Je výborná

  • mberni | 19. 11. 2012 08:31

    Jediny problem cinskeho cesneku je ten ze se pprevazi pres pulku zemekoule, v miste vypestovani a nasledneho dozrani ma stejnou kvalitu jako ten cesky.

  • nerusa | 16. 11. 2012 12:40

    Moc dobré!

  • Kateřina Novotná | 22. 4. 2011 13:37

    Člověk by řekl jen obyčejný česnek. Ale snad už každý Čech slyšel o rozdílu mezi česnekem vypěstovaným v Číně a u nás. Daleko více o česneku (i cibuli) jsem se dočetla tady: http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-cesnek-a-cibule/

  • Olga | 9. 1. 2011 16:47

    Přemítala, jsem, jak zpracovat uzené, na klasiku br knedl a špenát jsme neměli chuť. Maminka líčila, jak dobrá bývala česneková omajda její maminky, přítel horoval, jaká byla ta od jeho tatínka. Ani jeden nevěděli, kudy do toho. Tak jsem se inspirovala. Dala jsem tam ještě nové koření. Určitě to chce jak vývar (samozřejmě vlažný, taki smetanu. Oba mlaskali a vyrobili mi na zástěru "řád česnekové omáčky". A to je jim 58 a 84 let, takže recept CHVÁLÍM!!!!!

  • janička | 20. 2. 2008 19:09

    je to úplně super

  • Hanka Šimmerová | 16. 11. 2006 20:59

    Vývar na jíšku má být naopak studený, horký by způsobil, že se mouka okamžitě uvaří tak, jak je, tzn. udělá žmolky. Zkuste přidávat vývar po částech a vždy důkladně rozmíchat.

  • Lucka | 13. 10. 2006 13:42

    Mám otázku, jíška se mi už dvakrát nepovedla, zhmotněla.. Vývar nemá horký????

  • Marie Pospíšilová | 13. 9. 2006 07:10

    Maso používám uzené a vývar rovněž z uzeného. Nejlepší je krkovice bez kosti. Přidávám sušené namočené houby. Ale určitě vynechám smetanu.

  • Lenka Zavřelová | 24. 2. 2006 21:18

    Celá rodina milujeme česnek.omáčku.Česneku dáváme ale víc,část do jíšky,část těsně při dovaření.Je vynikající i bez smetany a vývaru.Dávám pouze mléko a z části i vodu.

  • Markéta | 21. 7. 2005 13:35

    Zní zajímavě. Určitě tento recept zvolím když dostanu chuť na uzené kuřecí stehno. Je to lehké a rychlé. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Pepř celý Rostlinný olej Smetana Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

68
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
65
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
48
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
45
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné papriky ve…
35
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Česneková krkovička naložená v mléce
Česneková krkovička naložená v mléce
Česneková minutka
Česneková minutka
Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu
Česneková Niva v rakouském špeku nebo…
Česneková plec
Česneková plec
Česneková plec se žampiony
Česneková plec se žampiony
Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Česneková polévka (česnečka) s pohankou
  • Recepty.cz
  • Česneková omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact