• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
Napište svůj komentář k receptu

Česnek v oleji

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnek v oleji
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek Oloupané stroužky
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Stroužky česneku hustě poskládáme do malých lahviček, zalejeme olejem a sterilujeme 20 minut při 85 °C nebo 15 minut při varu.
2
Takto připravený česnek ztratí ostrou chuť, ale olej je velmi jemně ochucený, použije se na ochucení jídel a salátů a česnek je vhodný také do salátů i na přímou konzumaci. Je dobrý hlavně pro lidi s citlivým žaludkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený česnek

Pečený česnek

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:20

    Ešte ma napadla jedna vec : riziko hrozí najmä pri potravinách obsahujúcich bielkoviny : mäso ( aj mäsové výrobky!) , ryby a strukovinové konzervy.

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:18

    Cesnak v oleji nakladala už moja babička a ešte chvalabohu žijeme všetci v pohode, asi preto, že toxíny C. botulinum sú citlivé na teplo, k ich inaktivácii dochádza zahriatím na teplotu 80 st.C po dobu 10 minút alebo iným ekvivalentným spôsobom. A keďže ja sterilizujem všetko pri bode varu, tak je to v pohode. Všetky otvorené konzervy sa majú uchovávať v chladničke ako píše Adél, a okrem toho, zavárame cesnak do malých fľaštičiek ,takže sa skontumuje naraz. Okrem toho, prítomnosť botulotoxínu je jasná a každý vie ( mal by ) , že konzervy s vydutým viečkom ( bombáže ) a so zle uzavretým viečkom nekonzumujeme!!!

  • Adél | 11. 7. 2007 10:13

    jenže každý rozumný člověk ten naložený česnek uchovává v ledničce :-)

  • palinto | 10. 7. 2007 22:13

    POZOR!!! CESNAK V OLEJI MôŽE BYŤ ŽIVOTU NEBEZPEČNÝ!!! VIZ. ČLÁNOK NA TOMTO ODKAZE: http://www.food-info.net/cz/qa/qa-fp64.htm

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:24

    Ďakujem za radu, bazalku mám veľmi rada v kuchyni, pestujem si ju doma, takže mám vždy čerstvú. Vyskúšam.

  • Eva Furianová | 27. 2. 2006 23:51

    Terezka,mám ten istý recept, ale ja som ho vylepšila ešte bazalkou a žeruchou. Cesnak nadobudne výbornú bylinkovú chuť.1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

88
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
67
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z…
60
Tatarský biftek
Tatarský biftek
52
Vepřové řízky v pařízském těstíčku
Vepřové řízky v…
52
Vepřové řízky ve sněhu
Vepřové řízky ve sněhu

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact