• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
Napište svůj komentář k receptu

Česnek v oleji

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnek v oleji
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek Oloupané stroužky
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Stroužky česneku hustě poskládáme do malých lahviček, zalejeme olejem a sterilujeme 20 minut při 85 °C nebo 15 minut při varu.
2
Takto připravený česnek ztratí ostrou chuť, ale olej je velmi jemně ochucený, použije se na ochucení jídel a salátů a česnek je vhodný také do salátů i na přímou konzumaci. Je dobrý hlavně pro lidi s citlivým žaludkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený česnek

Pečený česnek

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:20

    Ešte ma napadla jedna vec : riziko hrozí najmä pri potravinách obsahujúcich bielkoviny : mäso ( aj mäsové výrobky!) , ryby a strukovinové konzervy.

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 12:18

    Cesnak v oleji nakladala už moja babička a ešte chvalabohu žijeme všetci v pohode, asi preto, že toxíny C. botulinum sú citlivé na teplo, k ich inaktivácii dochádza zahriatím na teplotu 80 st.C po dobu 10 minút alebo iným ekvivalentným spôsobom. A keďže ja sterilizujem všetko pri bode varu, tak je to v pohode. Všetky otvorené konzervy sa majú uchovávať v chladničke ako píše Adél, a okrem toho, zavárame cesnak do malých fľaštičiek ,takže sa skontumuje naraz. Okrem toho, prítomnosť botulotoxínu je jasná a každý vie ( mal by ) , že konzervy s vydutým viečkom ( bombáže ) a so zle uzavretým viečkom nekonzumujeme!!!

  • Adél | 11. 7. 2007 10:13

    jenže každý rozumný člověk ten naložený česnek uchovává v ledničce :-)

  • palinto | 10. 7. 2007 22:13

    POZOR!!! CESNAK V OLEJI MôŽE BYŤ ŽIVOTU NEBEZPEČNÝ!!! VIZ. ČLÁNOK NA TOMTO ODKAZE: http://www.food-info.net/cz/qa/qa-fp64.htm

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:24

    Ďakujem za radu, bazalku mám veľmi rada v kuchyni, pestujem si ju doma, takže mám vždy čerstvú. Vyskúšam.

  • Eva Furianová | 27. 2. 2006 23:51

    Terezka,mám ten istý recept, ale ja som ho vylepšila ešte bazalkou a žeruchou. Cesnak nadobudne výbornú bylinkovú chuť.1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Zavináče

Zavináče

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
18
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
16
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
15
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
15
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Česnek v oleji
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact