• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Napište svůj komentář k receptu

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      kg paprika mix
    • 1
      kg rajčata loupaná
    • 0,50
      kg cibule
    • 5
      ks mrkev velké
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 3
      sklenice kečup - jemný malé
    • 6
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      plechovka ananasový kompot i s nálevem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice i s nálevem

Postup přípravy receptu

1
Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xluciferka | 6. 11. 2014 13:34

    Přidávám vše najednou, ne postupně a jelikož máme rádi pikantní, přidávám zázvor, má to s ním ještě lepší šmrnc (sušený nebo čerstvý, množství dle chuti, ale sušeného určitě celý sáček). Jinak opravdu perfekní recept, lze přidat i fazole. Uncle Bens zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a mohu všem jen doporučit. 8-)

  • abygail | 21. 8. 2014 10:26

    ...jo ještě bambusové výhonky se nahrazují kedlubnem, ne zelím!!! zelí změkne, tedy listy, kdežto kedlubna si udrží konzistenci i tvar - samozřejmě že jde rozvařit i kedlubnu..... :-P

  • abygail | 21. 8. 2014 10:22

    Jo tak tohle se nejvíc přibližuje (i s tím jedním komentářem pod receptem=složení) tomu co dělám. Opět nepoužívám worcester...zkusím příště, je doba!!! Jiné poměry, ale to je o chuti a místo kečupu rajčatové pyré, nebo protlak.

  • arote | 19. 8. 2014 09:19

    složení Uncle Ben's Sweet & Sour: voda,rajčata (17%); cukr,cibule,ananas (6%); ocet,mrkev (5%); kukuřičný škrob, červená paprika (3%); celer, červená paprika (3%); bambusové výhonky (2%); tamarindový džus, jedlá sůl, barvivo (paprikový extrakt), koření Bambus lze nahradit bílým zelím 1/4-1/2kg. Pokud se nepřevaří, lze dosáhnout shodné barvy a křehkosti. Bambus stejně jako zelí je téměř bez chuti a energie. Ocet ~6-8 lžic. Ocet zvyšuje kyselost a jako kompenzace je třeba navíc ~1lžíce cukru. Je-li žádoucí větší zahuštění (náhrada za kukuřičný škrob), pak se osvědčila 1 střední brambora nakrájená na kostičky a rozmixovaná s vývarem a lžičkou hladké mouky.

  • Anna Vobroučková | 18. 8. 2010 18:47

    Tento recept dělám už několik let ,je výborný,na špagety,pizzu,pod maso nebo jen tak s rohlíkem.Dávám velkou 1.

  • Jindra | 5. 9. 2007 09:04

    Místo kukuřice a ananasu jsem dala houby, neb se letos urodilo.A když Asie, tak je dobré přidat lžičku kurkumi či kari koření, získá hned zajímavou chuť i barvu.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:30

    Tak dnes ke směsi do špaget jsem načala první sklenici a musím napsat, že to je výtečná bašta, mnohem lepší, než co jsem dělala dosud. Jasná jednička:-))

  • Ivana Přikrylová | 15. 8. 2006 15:38

    Recept jsem vyzkoušela, měli jsme ho dovolené na jachtě, všem moc chutnal, dávám za jedna

  • Jana Kutačová | 24. 7. 2006 08:32

    Myslím,že to je od Vás Peťko,tento receptík a moc děkuji.Myslím,že se mi téměř první zavařovací pokus velice vydařil.:o)

  • Marie Filipová | 6. 6. 2006 14:17

    Dík za recept,určitě vyzkouším.Dělám podobný,ale tento je více"vychytaný".

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 06:53

    Už aby ta zeleninka byla levnější.Letos je to poprvé,co mám nepřekonatelnou chuť zavařovat a tenhle Uncle Bens vypadá senzačně a ten ananas v tom..mňamka!.:o)

  • Jana Kozlová | 29. 5. 2006 13:03

    díky moc v létě určitě vyzkouším mám jinou variaci takže letos změníme a přidáme k již zavařeným na obměnu aby bylo co dávat na masíčko a těstoviny.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 11:29

    Moc díky, na tohle už se těším:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Česnek Cibule Cuketa Cukr Kečup - jemný Mrkev Nakládaná kukuřice Paprika Rajčata Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

62
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
30
Crème Brûlée
Crème Brûlée
22
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Ondřej Brzobohatý vysekl poklonu své manželce ve Zrádcích: Nezbyl mi jedinej nehet!

Ondřej Brzobohatý vysekl poklonu své manželce ve Zrádcích: Nezbyl mi jedinej nehet!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact