• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Napište svůj komentář k receptu

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      kg paprika mix
    • 1
      kg rajčata loupaná
    • 0,50
      kg cibule
    • 5
      ks mrkev velké
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 3
      sklenice kečup - jemný malé
    • 6
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      plechovka ananasový kompot i s nálevem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice i s nálevem

Postup přípravy receptu

1
Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xluciferka | 6. 11. 2014 13:34

    Přidávám vše najednou, ne postupně a jelikož máme rádi pikantní, přidávám zázvor, má to s ním ještě lepší šmrnc (sušený nebo čerstvý, množství dle chuti, ale sušeného určitě celý sáček). Jinak opravdu perfekní recept, lze přidat i fazole. Uncle Bens zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a mohu všem jen doporučit. 8-)

  • abygail | 21. 8. 2014 10:26

    ...jo ještě bambusové výhonky se nahrazují kedlubnem, ne zelím!!! zelí změkne, tedy listy, kdežto kedlubna si udrží konzistenci i tvar - samozřejmě že jde rozvařit i kedlubnu..... :-P

  • abygail | 21. 8. 2014 10:22

    Jo tak tohle se nejvíc přibližuje (i s tím jedním komentářem pod receptem=složení) tomu co dělám. Opět nepoužívám worcester...zkusím příště, je doba!!! Jiné poměry, ale to je o chuti a místo kečupu rajčatové pyré, nebo protlak.

  • arote | 19. 8. 2014 09:19

    složení Uncle Ben's Sweet & Sour: voda,rajčata (17%); cukr,cibule,ananas (6%); ocet,mrkev (5%); kukuřičný škrob, červená paprika (3%); celer, červená paprika (3%); bambusové výhonky (2%); tamarindový džus, jedlá sůl, barvivo (paprikový extrakt), koření Bambus lze nahradit bílým zelím 1/4-1/2kg. Pokud se nepřevaří, lze dosáhnout shodné barvy a křehkosti. Bambus stejně jako zelí je téměř bez chuti a energie. Ocet ~6-8 lžic. Ocet zvyšuje kyselost a jako kompenzace je třeba navíc ~1lžíce cukru. Je-li žádoucí větší zahuštění (náhrada za kukuřičný škrob), pak se osvědčila 1 střední brambora nakrájená na kostičky a rozmixovaná s vývarem a lžičkou hladké mouky.

  • Anna Vobroučková | 18. 8. 2010 18:47

    Tento recept dělám už několik let ,je výborný,na špagety,pizzu,pod maso nebo jen tak s rohlíkem.Dávám velkou 1.

  • Jindra | 5. 9. 2007 09:04

    Místo kukuřice a ananasu jsem dala houby, neb se letos urodilo.A když Asie, tak je dobré přidat lžičku kurkumi či kari koření, získá hned zajímavou chuť i barvu.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:30

    Tak dnes ke směsi do špaget jsem načala první sklenici a musím napsat, že to je výtečná bašta, mnohem lepší, než co jsem dělala dosud. Jasná jednička:-))

  • Ivana Přikrylová | 15. 8. 2006 15:38

    Recept jsem vyzkoušela, měli jsme ho dovolené na jachtě, všem moc chutnal, dávám za jedna

  • Jana Kutačová | 24. 7. 2006 08:32

    Myslím,že to je od Vás Peťko,tento receptík a moc děkuji.Myslím,že se mi téměř první zavařovací pokus velice vydařil.:o)

  • Marie Filipová | 6. 6. 2006 14:17

    Dík za recept,určitě vyzkouším.Dělám podobný,ale tento je více"vychytaný".

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 06:53

    Už aby ta zeleninka byla levnější.Letos je to poprvé,co mám nepřekonatelnou chuť zavařovat a tenhle Uncle Bens vypadá senzačně a ten ananas v tom..mňamka!.:o)

  • Jana Kozlová | 29. 5. 2006 13:03

    díky moc v létě určitě vyzkouším mám jinou variaci takže letos změníme a přidáme k již zavařeným na obměnu aby bylo co dávat na masíčko a těstoviny.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 11:29

    Moc díky, na tohle už se těším:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Česnek Cibule Cuketa Cukr Kečup - jemný Mrkev Nakládaná kukuřice Paprika Rajčata Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Pečený losos

Pečený losos

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Ruské vejce

Ruské vejce

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…
43
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
39
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
35
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
34
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact