• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Červený rybíz ala brusinky
Napište svůj komentář k receptu

Červený rybíz ala brusinky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 86
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg červený rybíz - obrané bobule od větviček
    • 250
      ml voda
    • 250
      ml ocet
  • Dále
    • 600
      g cukr krupice
    • 100
      ml voda
    • pektin citrusový nebo jablečný

Postup přípravy receptu

1
Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně, kterou připravíme rozpuštěním (svařením) cukru v decilitru vody, kde ho necháme na mírném ohni deset minut povařit. Zbytečně razantně rybíz nemícháme, abychom zachovali bobule celé. Po provaření plníme horkým rybízem čisté, suché skleničky asi centimetr pod jejich okraj, které pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Skleničky otočíme na cca pět minut dnem vzhůru (jako u marmelád) a sterilovat je už není nutné. Po vychladnutí uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby.
2
Pokud chceme, můžeme cukernou lázeň ochutit například skořicí, hřebíčkem nebo badyánem, ale nutné to není, a ne každému svědčí kořeněná chuť. Zkrátka, vše dle vlastní chuti. S cukrem můžeme přidat i jednu až dvě lžičky pektinu, pokud chceme, aby nám směs lehce želírovala.
3
Rybíz ala brusinky používáme ke grilovanému nebo pečenému masu, jako "dip" k sýrům, nebo jako náhražku brusinek ke svíčkové...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Grilování Vaření Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Ocet Pektin Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Avokádový salát

Avokádový salát

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

182
Salát do ruky
Salát do ruky
137
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
116
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
97
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
78
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Dancingerová z Kukaček pár měsíců po rozchodu: Nový chlap?

Dancingerová z Kukaček pár měsíců po rozchodu: Nový chlap?

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Červené zelí II.
Červené zelí II.
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený boršč oblast Žitomír
Červený boršč oblast Žitomír
Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
  • Recepty.cz
  • Červený rybíz ala brusinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact