• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Červený rybíz ala brusinky
Napište svůj komentář k receptu

Červený rybíz ala brusinky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 86
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala brusinky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg červený rybíz - obrané bobule od větviček
    • 250
      ml voda
    • 250
      ml ocet
  • Dále
    • 600
      g cukr krupice
    • 100
      ml voda
    • pektin citrusový nebo jablečný

Postup přípravy receptu

1
Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně, kterou připravíme rozpuštěním (svařením) cukru v decilitru vody, kde ho necháme na mírném ohni deset minut povařit. Zbytečně razantně rybíz nemícháme, abychom zachovali bobule celé. Po provaření plníme horkým rybízem čisté, suché skleničky asi centimetr pod jejich okraj, které pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Skleničky otočíme na cca pět minut dnem vzhůru (jako u marmelád) a sterilovat je už není nutné. Po vychladnutí uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby.
2
Pokud chceme, můžeme cukernou lázeň ochutit například skořicí, hřebíčkem nebo badyánem, ale nutné to není, a ne každému svědčí kořeněná chuť. Zkrátka, vše dle vlastní chuti. S cukrem můžeme přidat i jednu až dvě lžičky pektinu, pokud chceme, aby nám směs lehce želírovala.
3
Rybíz ala brusinky používáme ke grilovanému nebo pečenému masu, jako "dip" k sýrům, nebo jako náhražku brusinek ke svíčkové...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Grilování Vaření Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Ocet Pektin Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

83
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
54
Jablečná buchta
Jablečná buchta
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Červené zelí II.
Červené zelí II.
Červené zelí s jablky
Červené zelí s jablky
Červený boršč oblast Žitomír
Červený boršč oblast Žitomír
Červený vinný ocet
Červený vinný ocet
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká čína v županu čínského mandarina
Česká vepřová čína
Česká vepřová čína
  • Recepty.cz
  • Červený rybíz ala brusinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact