• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg červená řepa
    • 5
      l voda
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • sůl
    • cukr
    • 3
      stroužek česnek může být i víc - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkové listy a utřený česnek. Necháme stát 3 dny.
2
Potom přecedíme, dosolíme, dochutíme pokud je třeba cukrem a povaříme. Podáváme jako teplou nebo studenou polévku s farvelami (viz. recept Farvely).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 26. 12. 2010 13:19

    Tento recept znám ještě jinak. Je na menší,nebo libovolné množství červené řepy. Do láhve od okurek se až po okraj naskládá dobře omytá neoloupaná červená řepa pokrájená na kolečka. Zalije se vodou, navrchu posype žitným šrotem,nebo se přidá kousek černého chleba,aby dobře kvasila, a navrch se přidají do vody dva až tři stroužky česneku. Zlehka se přikryje víčkem, nebo děrovaným igelitem, aby ke kvašení mohl vzduch. Nechá se kvasit tři až pět dní, a každý den se polévka protřepává. Jakmile je polévka příjemně navinulé chuti, slije se vylouhovaná polévka a zbytek vylouhované červené řepy vyhodí. Mezitím si dáme vařit boršč podle známých receptů, nebo pouze zeleninu a do hotového vývaru vylouhovanou vodu z červené řepy pouze přilijeme a kvůli mnoha vitamínům již dále nevaříme. Vylouhovanou vodu je také možno pít samostatně pouze se solí a pepřem. Tato polévka je úplný životabudič.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Levně Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Česnek Cukr Nové koření Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Belohorcová po rozpadu manželství: Návrat do Miami ve velkém stylu! Už líbá jiného

Belohorcová po rozpadu manželství: Návrat do Miami ve velkém stylu! Už líbá jiného

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

  • Recepty.cz
  • Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact