• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Červené zelí - dobré
Napište svůj komentář k receptu

Červené zelí - dobré

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené zelí - dobré
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • 0,75
      kg vepřová plec nebo vepřového kolene
    • kmín
    • 3
      plechovka rajský protlak
    • olej
    • mouka
    • vegeta
    • masox hovězí
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Na zpěněné cibuli nakrájené nadrobno orestujeme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Podlijeme mírně vodou a dusíme do poloměkka. Poté přidáme k masu nakrájené hlávkové zelí, kmín, bujon a trochu vegety. Dolejeme vodou, aby bylo zelí skoro ponořené. Až vše bude měkké, tak přidáme rajský protlak a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Dochutíme trochou soli, cukru a octa. Konzistence by neměla být příliš hustá.
2
Podává se s houskovým knedlíkem, ale my to máme raději s chlebem. Zelí má jemnou sladkokyselou chuť a kdo ochutnal, tak byl mile překvapen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 5. 11. 2006 15:59

    Protože mám ráda zeleninu,vyzkoušela jsem tento recept,ale vůbec mi nechutnal,připomínalo to něco jako segedín,ale sladký,přidala jsem šlehačku, to se snís dalo, ale určitě to nebudu zkoušet znovu.I když - chutě jsou různé.

  • Jana | 4. 11. 2006 00:30

    Zkuste přidat nakrájenou červenou papriku,případně kousek čerstvé feferonky.U nás se jí jedině s knedlíkem.

  • Lucie Harcová | 1. 11. 2006 16:35

    Mňam... a jedině s chlebem, černým, ať je to trochu zdravější. Knedlíky jsou na tloušťku :-)

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 09:41

    S knedlíkem si to představit dovedu, ale s chlebem... I když, každý máme jinou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr Kmín Masox Mouka Ocet Olej Rajský protlak Sůl Vegeta Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Cuba libre

Cuba libre

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
14
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
12
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
12
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Červené zelí - dobré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact