Červené kuřecí kari je oblíbené thajské jídlo, které spojuje jemné maso, aromatické koření a kokosové mléko do lahodné omáčky s pikantním nádechem. Připravit si ho doma je překvapivě snadné.
zelené fazolky
nebo jiná zelenina (cukrový hrášek, okra...)
jasmínová rýže
uvařená
1
svazek
bazalka
thajská
Postup přípravy receptu
1
Ve woku rozpalte lžíci oleje, na něm zprudka osmažte kari pastu. Zalijte 100 ml kokosového mléka a nechte redukovat, až se tuk začne oddělovat od tekutiny a pasta se začne mírně připalovat. Přidejte trochu kokosového mléka a proces opakujte. Klidně i vícekrát, dostanete tak z čerstvých aromatických surovin nejvíce chutí i vůní. Omáčka se propojí a bude hustá. Nakonec dolijte zbytek kokosového mléka a svařte. Postupně přidávejte po lžících rybí omáčku a cukr, až dosáhnete požadované chuti.
2
Vykostěná kuřecí stehna a oloupané šalotky nakrájejte na nudličky, hlívu natrhejte po vláknech, vše vložte do kari omáčky a uvařte doměkka. Podle potřeby dochuťte.