• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Červené fazole s bazalkou a uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek fazole
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • bazalka
    • pepř mletý
    • česnek
    • olivový olej
    • kečup - jemný
    • klobása
    • uzeniny párek

Postup přípravy receptu

1
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slejeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu nebo maso, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 9. 2011 13:11

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 21. 9. 2011 12:12

    Luštěniny

  • tvrde fazole | 17. 1. 2011 07:39

    For Valdimir Vazda: Namocte fazole aspon na 4 hodiny do vody nez je date verit...

  • Thegrie
    Thegrie | 25. 10. 2010 14:00

    Naprostá spokojenost, jednoduché, levné a výtečné.

  • Zuzka | 25. 10. 2010 13:54

    Moc dobré. Trochu jsem improvizovala, pridala jsem i papriku a oloupaná rajčata, fazole jsem měla bílém bazalku jsem neměla tak jsem dala trochu majoránky. Nemělo chybu, jsem spokojená. :-)

  • Lucie F. | 16. 8. 2008 18:12

    Moc mi to chutnalo. Pridala jsem jeste konzervu rajcat. Za jedna.

  • Alexandra Daňková | 7. 5. 2008 14:25

    moc dobrý papání, dělala jsem přesně podle receptu, vařila fazole 40 min. a přijdou mě tak akorát

  • Vladimir Vazda | 2. 3. 2008 09:58

    Když vařím fazole, zpravidla se mi oddělí slupka. Ta je ještě tvrdá a vnitřek je už rozvařený. Já bych se rád zeptal, jak docílit, aby byla fazole rovnoměrně měkká.Předem děkuji za radu! furniture@vazda.cz

  • INGE | 19. 10. 2007 16:00

    moc dobry jednoduchy a hlavne levny

  • Nunkii | 19. 8. 2007 17:09

    Tak jsem si teď přečetl, recept a za dvě hoďky to jdu kuchytit, tak jsem zvědavý.

  • Roman | 15. 7. 2007 11:46

    nutno říct, že tento recept nemá chybu. Chuťově to nemá chybu s tím, že já jsem do toho receptu navíc přidal zelenou a žlutou papriku a tento chuťový efekt jsem podtrhnul efektem vzhledovým. Skoro jako originál mexické fazole! Dobrý šmak všem! :o)

  • iva, londyn | 2. 7. 2007 22:11

    pouzili jsme cervene fazole zkonzervy, ''red kidney beans'', aby to bylo rychlejsi, jinak presne podle receptu, mnamka, velice si pochvaloval i muj italsky pritel, ktery to varil, ja jenonm prekladala, hodnotim 1* - rychle, chutne a levne

  • Evča | 7. 5. 2006 05:34

    Dělala jsem to v trochu jiném poměru ingrediencí,ale bylo to moc dobré. Dávám za jedna.

  • M | 20. 4. 2006 18:57

    Tak jsem to vyzkousela a bylo moc dobre. Akorat jsem pro zjednoduseni pouzila fazole v rajcatove omacce a pak jsem uz nepridavala kecup. Bylo to rychle a dobre. mnam

  • marketa | 20. 4. 2006 18:11

    Neni to trochu moc cibule?

  • Marti | 5. 4. 2006 23:44

    Sice mi uvareni fazol trvalo podstatne dele a to jsem je mela vice jak den namocene, ale to nevadi, konecny vysledek byl moc dobry. Dala jsem do toho zbytek kureciho masa na kari a trochu neapolske omacky misto kecupu a je to mnamka.Davam za jedna

  • Alena | 16. 1. 2006 18:59

    Připravovat fazole ? To je otrava, aby k něčemu byly. Ale po zhruba hodině kuchtěné shledavám, že recept jest velice dobře poživatelný. Fazole měkké, ingredience víceméně vyvážené. Možná bych kečup příště nahradila čerstvými rajčaty. Dávám 1 a půl

  • Arcchalid Arcichalid | 24. 10. 2005 09:45

    Sqjele a vyborne dekuji za inspiraci moc sem si posmakl :)

  • Pavlína | 16. 4. 2005 12:46

    Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit, moc mi chutnaly

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Fazole Kečup - jemný Klobása Olivový olej Pepř mletý Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

258
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Červené fazole s bazalkou a uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact