• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Celozrnný ovocný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnný ovocný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnný ovocný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml voda
  • Drobenka
    • 150
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 125
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Šlehačem (v robotu) zpracujeme těsto hustotou jako na perník (celozrnná mouka saje více vody).
2
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem (klidně kompot), posypeme drobenkou a pečeme na 150-180 °C 35-40 minut. To podle trouby, prostě jako bublaninu.
3
Nebojte se slova celozrnný, koláč je jen trošku tmavší, má lehce oříškovou příchuť a v neposlední řadě je o mnoho zdravější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 12. 7. 2014 23:46

    Bublanina naprosto výborná, místo krupice jsem dala třtinový cukr a o něco méně, navrch naházela maliny, rybíz a třešně, s drobenkou se mi nechtělo dělat, ale i tak výsledek vynikající a ještě k tomu zdravý (a rychlý).

  • Lenka | 22. 9. 2013 16:52

    Tak jsem ho právě vyndala z trouby a nedočkavě ochutnávám. Dala jsem tam, zdravý prášek z DM, třtinový cukr, švestky a do sypání jsem přidala trochu skořice a výsledek je výborný a snad i celkem zdravý (jen je to horký)! Můžete směle nabídnout i zarputilým odpůrcům celozrnných potravin a myslím, že se jen oblíznou. Dík za výborný recept!!

  • Pat | 24. 5. 2013 18:06

    Presne! Trtinovy cukr je v kolaci super! Kolac je naprosto bozskej! :-*

  • Markéta K | 13. 10. 2012 15:32

    také se chystám dnes zkusit, už nechceme jíst pšeničnoou bílou mouku.

  • Petra | 17. 8. 2011 18:02

    tak nahradila jsem obycejny cukr třtinovým a bomba, jinak recept vyborny, cas peceni take sedel. Jsme s manzelem maximalne spokojeni...diky diky

  • Hana Furtner | 24. 6. 2009 13:04

    Vyzkoušela jsem včera - a dnes je na plechu jen zbytek. Recept skvělý, hlavně ten moment smíchání všecho dohromady a nalití na plech :)

  • Jonas | 11. 4. 2008 18:36

    Diky, fajn kolac, rychlej, chutnej, pokud nemate blbou plynovou troubu jako ja a nepripece se vam spodek v rozich tak parada:) Jinak ja mam celozrnnou spaldovou jemne mletou z Alberta u nas u baraku, shanel jsem ji ve zdravy vyzive a tam meli jen hrubou, takze doporucuju otevrit oci v obycejnym obchodaku, treba tam bude;)

  • Majka Přidalová | 14. 5. 2007 14:34

    Myslím, že celozrnnou mouka už mají v každém větším obchodě. Určitě ji mají hypermarkety typu kaufland, tesco, Delvita. Někdy se ale člověk musí zeptat, protože ji mají mnohdy zcela nesmyslně umístěnou mimo oddělení s "normálními" moukami.

  • Petra Mráčková | 13. 5. 2007 15:25

    Celozrnnou mouku mají také v Delvitě a docela levnou.Používám jí prakticky v každém receptu místo mouky bílé.Zkoušela jsem třeba i štrůdl a můžu doporučit.

  • Honza fojtášek | 16. 4. 2007 17:43

    Byl dobrý

  • Ida Juřicová | 22. 1. 2007 18:51

    Já jsem sehnala celozrnnou mouku od firmy PRO-BIO ze Starého Města pod Sněžníkem a koupila jsem jí v Hypernově.A vzadu na sáčku jsou psané i 3 recepty.

  • Maruš | 16. 1. 2007 10:29

    Předměřická celozrná mouka bývá v Tescu.Ale zas nevím,jestli všude :-))

  • Hedvika | 15. 1. 2007 18:32

    Vyzkoušela jsem o víkendu, a je to fakt dobré-jako bublanina.Pro "zdravotní extrémisty" asi lze nahradit bílý cukr třtinovým,ale to nevím.Anonyme,co s Vámi? celozrnnou mouku snad už dnes mají v každé sámošce.Poohlédněte se,jestli ve Vašem okolí není nějaký mlýn. K nám dodává Mlýny J. Voženílek s.r.o. Průmyslová 107,Předměřice nad Labem,takže Předměřická mouka.Jsou tu na pytlíku i maily,telefony a faxy,ale to psát zatím nebudu.Zkuste zapůsobit na Vaše "zásobitele":-))

  • Anonym | 15. 1. 2007 12:07

    Ráda bych se do toho pustila, ale v našem malém městě nemohu sehnat celozrnou mouku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr krupice Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Srdce na smetaně
Srdce na smetaně
13
Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
Hovězí líčka na smetaně…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Vítězka Love Islandu Kiki: Přišla o dítě

Vítězka Love Islandu Kiki: Přišla o dítě

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Celozrnný ovocný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact