• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čatní z rebarbory
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z rebarbory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z rebarbory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 6 sklenic (po 225 ml)
    • 1
      kg rebarbora
  • Koření
    • 2
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý Kuliček
    • 4
      ks nové koření Kuličky
    • 200
      ml vinný ocet
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 150
      g fíky Sušené
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička zázvor Strouhaný
    • 1
      lžička hořčičný prášek

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořč. prášek, patlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu.
2
Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme ještě 2 týdny "táhnout". Nezavařujeme.
3
Trvanlivost je min. 6 měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci z rebarbory

Šneci z rebarbory

Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jablečné čatní

Jablečné čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Pátková | 10. 7. 2008 21:32

    Terezko, a Jarko pojďme na chat, Jana

  • Tereza J. | 10. 7. 2008 21:15

    Ahoj Jaurška, ty si ako pri PC ??? Veď si sa lúčila na celé prázdniny ?!?

  • Jarka O. | 10. 7. 2008 20:48

    Přesně tak , jak říká Tereza. Čatní se podává k masům jako hořčice nebo dresinky, připravit se dá téměř z čehokoliv jak nasladko tak naslano. No a rebarborové čatní jsem ještě nezkoušela, tak jdu na to...

  • Majka | 10. 7. 2008 20:45

    Také milujeme čatní a toto z rebarbory mě zaujalo, tak už se hezky ukládá ve skleničkách...

  • Tereza J. | 10. 7. 2008 15:01

    Každé čatní sa podáva k mäsu, je to studená omáčka. Zjednodušene sa dá povedať, že čatní môžete použiť všade tam, kde by ste použili horčicu, k teplým ale aj studeným mäsám. Každé čatní mám veľmi rada, hlavne jablkové a egrešové. Toto z rebarbory ešte nemám, dávam si do obľúbených.

  • Miroslava Severová | 10. 7. 2008 09:42

    A to se pak podává k masu ? Na buchtu to asi nebude když tam je česnek a cibule.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fíky Hořčičný prášek Hřebíček Nové koření Pepř mletý Rebarbora Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Kakaovník

Kakaovník

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Králičí ragú

Králičí ragú

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) v rozpacích: Tají před ní zásadní rozhodnutí rodiny!

Jiřina Bohdalová (94) v rozpacích: Tají před ní zásadní rozhodnutí rodiny!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Čatní z rebarbory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact