• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čatní z rebarbory
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z rebarbory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z rebarbory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 6 sklenic (po 225 ml)
    • 1
      kg rebarbora
  • Koření
    • 2
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý Kuliček
    • 4
      ks nové koření Kuličky
    • 200
      ml vinný ocet
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 150
      g fíky Sušené
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička zázvor Strouhaný
    • 1
      lžička hořčičný prášek

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořč. prášek, patlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu.
2
Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme ještě 2 týdny "táhnout". Nezavařujeme.
3
Trvanlivost je min. 6 měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci z rebarbory

Šneci z rebarbory

Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jablečné čatní

Jablečné čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Pátková | 10. 7. 2008 21:32

    Terezko, a Jarko pojďme na chat, Jana

  • Tereza J. | 10. 7. 2008 21:15

    Ahoj Jaurška, ty si ako pri PC ??? Veď si sa lúčila na celé prázdniny ?!?

  • Jarka O. | 10. 7. 2008 20:48

    Přesně tak , jak říká Tereza. Čatní se podává k masům jako hořčice nebo dresinky, připravit se dá téměř z čehokoliv jak nasladko tak naslano. No a rebarborové čatní jsem ještě nezkoušela, tak jdu na to...

  • Majka | 10. 7. 2008 20:45

    Také milujeme čatní a toto z rebarbory mě zaujalo, tak už se hezky ukládá ve skleničkách...

  • Tereza J. | 10. 7. 2008 15:01

    Každé čatní sa podáva k mäsu, je to studená omáčka. Zjednodušene sa dá povedať, že čatní môžete použiť všade tam, kde by ste použili horčicu, k teplým ale aj studeným mäsám. Každé čatní mám veľmi rada, hlavne jablkové a egrešové. Toto z rebarbory ešte nemám, dávam si do obľúbených.

  • Miroslava Severová | 10. 7. 2008 09:42

    A to se pak podává k masu ? Na buchtu to asi nebude když tam je česnek a cibule.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fíky Hořčičný prášek Hřebíček Nové koření Pepř mletý Rebarbora Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Makový závin III.

Makový závin III.

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
17
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
17
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Účastníků zájezdu i Rebelů Nosek: Štáfek a Prachař mě vysáli a zahodili

Hvězda Účastníků zájezdu i Rebelů Nosek: Štáfek a Prachař mě vysáli a zahodili

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Čatní z rebarbory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact