• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z červené řepy

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg červená řepa
    • 450
      g jablka oloupané, bez jadřinců
    • 450
      g cibule
    • 0,50
      lžička sůl
    • 750
      ml jablečný ocet
    • 225
      g rozinky sultánky
    • 1
      stroužek česnek nemusí být
    • 2
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička chilli mleté
    • 6
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme.
2
Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo.
3
Sejmeme a osladíme dle chuti.
4
"Lijeme" horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme.
5
Necháme nejméně týden uzrát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 6. 10. 2015 14:45

    jeste existuje i med...mnozstvi octu me sokovalo.

  • anats | 27. 9. 2013 12:28

    Opravdu tam dáváte tolik octa??? Já dělala čatní z cukety kde mělo být 500ml .octa. Dala jsem ho polovinu a i to bylo moc :-!

  • Di | 25. 2. 2007 20:20

    Fruktóza může být. Ono vlastně těch 6 lžic na takové množství není moc. Teď už jen najít čas.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 2. 2007 16:45

    Di, řepa sama o sobě je sladká, rozinky to taky trošku osladí, já jsem jen podle chuti dosladila fruktózou, ta mi chutná :-)) Už jsem odvykla hodně sladké chuti, takže mi stačí málo cukru...

  • Di | 24. 2. 2007 20:04

    Zkusím to. Jen kdyby to nebylo sladké! Kazit umělými sladidly se mi to nechce, cítím ho totiž v jídle na hony!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 15:10

    Di, vyskúšajte čatní, je to super bez ohľadu na to, aké urobíte. Odkedy robievam čatní, horčica ide u nás slabo na odbyt.

  • Di | 24. 2. 2007 14:18

    1. Čatní jsem ještě nikdy nedělala, ale tenhle recept zřejmě zkusím. 2. Před pár dny jsem viděla v televizi pořad o lidech s fenomenální pamětí. Jsou to chudáci, pamatují si totiž absolutně všechno. Nejenom to, co se učí, ale také, co vidí, každičký detail, takže se jejich mozek zahltí haldou nepotřebných informací, protože je nazapomíná. Takže ať žije skleróza!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:37

    Jarka, vďaka za recept, určite budem robiť, cviklu zbožňujem a takéto čatní ešte nemám. Vyzerá to super.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 14:11

    Hahaha, Lenko, moje babička říkala: do 30 - to je HOSIP ( ho..o si pamatuješ ), po 30 začíná skleróza :-))))

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 13:48

    Paní Oumarová, děkuji za ochotu. Jinak rčení, že stáří cti netratí, ale rozumu nepřidá se hodí už asi tak od 25 let, já taky věčně něco zapomínám :) Řepu mám moc ráda, takže čatní určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 13:41

    Lenko, nepřehlédla, ale zapomněla. Stáří je zlé :-)) Doma vyhledám a pošlu. K receptu: Já řepu miluju, takže po prvním ochutnání jsem ji snědla skoro sama během dvou týdnů:-)) Jí se to ke všemu místo hořčice nebo kečupu. Vydržet by to mělo dost dlouho, v případě pochybností ještě můžete sterilovat při 85°C asi 10 minut, jen co chytnou víčka.

  • Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:56

    Do čeho to lze použít?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:39

    Ještě dotaz- tu řepu nezavařujeme? Jak dlouho vydrží?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:37

    Paní Oumarová, v jednom komentáři jsem se vás ptala, jestli nemáte recept na dobrý kečup, asi jste to přehlédla, takže pokud ano sem s ním :)Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Řepa Chutney - čatní
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Česnek Chilli Cibule Cukr Jablečný ocet Jablka Nové koření Rozinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

41
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
16
Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Špagety s pestem z…
16
Delikátní krabí salát
Delikátní krabí salát
15
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
14
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact