• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z červené řepy

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg červená řepa
    • 450
      g jablka oloupané, bez jadřinců
    • 450
      g cibule
    • 0,50
      lžička sůl
    • 750
      ml jablečný ocet
    • 225
      g rozinky sultánky
    • 1
      stroužek česnek nemusí být
    • 2
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička chilli mleté
    • 6
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme.
2
Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo.
3
Sejmeme a osladíme dle chuti.
4
"Lijeme" horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme.
5
Necháme nejméně týden uzrát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 6. 10. 2015 14:45

    jeste existuje i med...mnozstvi octu me sokovalo.

  • anats | 27. 9. 2013 12:28

    Opravdu tam dáváte tolik octa??? Já dělala čatní z cukety kde mělo být 500ml .octa. Dala jsem ho polovinu a i to bylo moc :-!

  • Di | 25. 2. 2007 20:20

    Fruktóza může být. Ono vlastně těch 6 lžic na takové množství není moc. Teď už jen najít čas.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 2. 2007 16:45

    Di, řepa sama o sobě je sladká, rozinky to taky trošku osladí, já jsem jen podle chuti dosladila fruktózou, ta mi chutná :-)) Už jsem odvykla hodně sladké chuti, takže mi stačí málo cukru...

  • Di | 24. 2. 2007 20:04

    Zkusím to. Jen kdyby to nebylo sladké! Kazit umělými sladidly se mi to nechce, cítím ho totiž v jídle na hony!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 15:10

    Di, vyskúšajte čatní, je to super bez ohľadu na to, aké urobíte. Odkedy robievam čatní, horčica ide u nás slabo na odbyt.

  • Di | 24. 2. 2007 14:18

    1. Čatní jsem ještě nikdy nedělala, ale tenhle recept zřejmě zkusím. 2. Před pár dny jsem viděla v televizi pořad o lidech s fenomenální pamětí. Jsou to chudáci, pamatují si totiž absolutně všechno. Nejenom to, co se učí, ale také, co vidí, každičký detail, takže se jejich mozek zahltí haldou nepotřebných informací, protože je nazapomíná. Takže ať žije skleróza!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:37

    Jarka, vďaka za recept, určite budem robiť, cviklu zbožňujem a takéto čatní ešte nemám. Vyzerá to super.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 14:11

    Hahaha, Lenko, moje babička říkala: do 30 - to je HOSIP ( ho..o si pamatuješ ), po 30 začíná skleróza :-))))

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 13:48

    Paní Oumarová, děkuji za ochotu. Jinak rčení, že stáří cti netratí, ale rozumu nepřidá se hodí už asi tak od 25 let, já taky věčně něco zapomínám :) Řepu mám moc ráda, takže čatní určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 13:41

    Lenko, nepřehlédla, ale zapomněla. Stáří je zlé :-)) Doma vyhledám a pošlu. K receptu: Já řepu miluju, takže po prvním ochutnání jsem ji snědla skoro sama během dvou týdnů:-)) Jí se to ke všemu místo hořčice nebo kečupu. Vydržet by to mělo dost dlouho, v případě pochybností ještě můžete sterilovat při 85°C asi 10 minut, jen co chytnou víčka.

  • Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:56

    Do čeho to lze použít?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:39

    Ještě dotaz- tu řepu nezavařujeme? Jak dlouho vydrží?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:37

    Paní Oumarová, v jednom komentáři jsem se vás ptala, jestli nemáte recept na dobrý kečup, asi jste to přehlédla, takže pokud ano sem s ním :)Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Řepa Chutney - čatní
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Česnek Chilli Cibule Cukr Jablečný ocet Jablka Nové koření Rozinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Hrstková polévka
Hrstková polévka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
19
Pórková polévka
Pórková polévka

Zajímavé články

Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
AHA.cz Životní ztráta Vojty Kotka: Napsal jsem jedné slečně...

Životní ztráta Vojty Kotka: Napsal jsem jedné slečně...

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Agáta Hanychová otevřeně přiznává: Sepsala jsem závěť!

Agáta Hanychová otevřeně přiznává: Sepsala jsem závěť!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 karmických mužských jmen: Která přináší smůlu a která přitahují úspěch?

10 karmických mužských jmen: Která přináší smůlu a která přitahují úspěch?

  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact