• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio ze žampionů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio ze žampionů
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g žampiony
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petržel
    • olivový olej
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • pepř mletý a sůl
    • zelenina případně - na servírování

Postup přípravy receptu

1
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny.
2
Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Rajčatové carpaccio

Rajčatové carpaccio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 13:50

    Jsem moc ráda, že chutnalo, až budu mít chvilku a stáhnu fotky z foťáku, pošlu i obrázek....

  • Petule B. | 7. 10. 2008 14:56

    Udělala jsem si na zkoušku ze 100 g. Tušila jsem, že to bude dobrota a taky že je! Škoda jen, že se žampiony dost ´smrsknou´. Takže příště aspoň z 1/2 kila. Opravdu výborný žampionový nápad! 1.

  • Petule B. | 6. 10. 2008 21:57

    Udělala jsem si na zkoušku z 1/2 uvedené dávky a bylo to ještě lepší, než jsem čekala. Škoda jen, že se to tak ´smrskne´. Příště aspoň z kila. Výborný žampionový nápad! :o)) 1.

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 18:58

    Moc díy za opravu. Simča

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 10:07

    Koukala jsem na ten recept, nevím, zda jsem měla zatmění na mozku, nebo jak to vzniklo, ale mělo by tam být šťáva z 1/2 citrónu, ne ze 2 citrónů. Kuchařko, je možné to opravit?

  • Simča Sládková | 17. 9. 2008 13:13

    Pokud vím, jsou žampiony jediné houby, které se dají jíst syrové. Mimochodem - klasické carpaccio se dělají třeba ze syrového lososa. A po naložení se žampiony rozleží a zkřehnou. Zkuste, je to dobré.

  • Marie H. | 16. 9. 2008 19:12

    Žampiony se nemusí, na rozdíl od ostatních hub, tepelně upravovat.

  • Ivana Přikrylová | 16. 9. 2008 16:10

    Ty žampioný se nemusí tepelně upravit?

  • Petule B. | 15. 9. 2008 20:37

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

  • Petule B. | 15. 9. 2008 19:38

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Z hub Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Petržel Žampiony Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
37
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
31
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
30
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact