• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • citron skrojky na ozdobení
    • tymián
    • parmazán hoblinky na ozdobení
    • 2
      ks červená řepa středně velká, omytá, v celku
    • 1
      hrst mangold
    • extra panenský olivový olej
  • Na dochucení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a oříškem másla. Dejte do trouby a pečte asi 40 minut až hodinu (podle velikosti bulvy), až řepa změkne. Nechte vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. Mangold krátce spařte horkou vodou a vyřízněte dužnatý střed. Obojí zeleninu naskládejte na polovinu pečicího papíru do kruhového tvaru tak, aby se lehce překrývala. Lehce pokapejte olejem, přiklopte druhou polovinou pečicího papíru a pevně stiskněte k sobě, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Přeložený papír se zeleninou obstřihněte do tvaru kruhu, jednu stranu odklopte a carpaccio překlopte na připravený talíř. Osolte a opepřete, ozdobte hoblinami sýra a skrojky citronu a ihned podávejte.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ycxlsag | 5. 11. 2013 17:03

    kY8FyV <a href="http://mojvdepzfokc.com/">mojvdepzfokc</a>, [url=http://ovuxmmaxynee.com/]ovuxmmaxynee[/url], [link=http://vgizxoroapdm.com/]vgizxoroapdm[/link], http://rsatdjxvfpbs.com/

  • tomscott | 7. 1. 2012 03:02

    Je to sezónní jídlo (spíš efektní předkrm) řepa musí být čerstvě sklizená, tymián čerstvý a klidně víc než jednu snítku a místo parmezánu a citronu se dá použít zakysaná smetana. Kdo neumí krájet nožem může vyzkoušet "VS" kráječ Každopádně je to dobrý způsob jak jíst červenou řepu :)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:19

    My se doma cpeme syrovou, neochucenou řepou a moc nám chutná :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:18

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:29

    V ingrediencích chybí mangold

  • Di | 28. 5. 2011 10:08

    Mně připadá, že přinejmenším ta řepa, která potřebuje dost ochutit, musí být tak trochu bez chuti. Ale nevím, nezkoušela jsem a rozhodně mě nic neláká, abych vyzkoušela. :-(

  • Tervi | 19. 5. 2011 17:10

    S tim krajenim bych to nehrotil, s praxi a ostrym nozem lze krajet velmi podobne jako na profi masine a tristni mi to nikdy neprislo:) Je to iluze, ze neco v kuchyni nelze udelat bez stroje, jisteze lze, je to pracnejsi a clovek musi stravit nejaky ten rok tim, ze kraji, kraji a kraji:)

  • Pejsek a kočička | 19. 5. 2011 15:55

    Další recept, kerý je spíš na efekt, než že by se opravdu dal vařit. Bod číslo jedna: v ingredincích ani není ten mangold Bod číslo dvě: to překlápění a vystřihování pečícího papíru zní sice ohromně zajímavě, ale ve skutečnosti jsem nějak nepochopila, co tím chtěl básník říci. Bod číslo tři: Carpaccio, ikdyž z řepy, se nožem prostě nikdy nenakrájí. Chce to udělat na nářezovém stroji, který ovšem doma nikdo nemá. Nebo bude výsledek vypadat tristně... :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Slané Květen Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Citron Extra panenský olivový olej Mangold Máslo Parmazán Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Cuketový dort

Cuketový dort

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
18
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
12
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z lososa
Carpaccio z lososa
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact